STEAUA-AJAX. Clipul motivațional cu care Reghe i-a făcut pe steliști să plângă înainte de meci. VIDEO

Publicat: 22 02. 2013, 11:28
Actualizat: 30 07. 2014, 10:31

Fotbalistul echipei Steaua, Iasmin Latovlevici, a povestit, după victoria cu Ajax Amsterdam, că Laurențiu Reghecampf le-a arătat jucătorilor săi un clip motivațional înainte de meciul de joi, care i-a emoționat pe steliști până la lacrimi.

Clipul care i-a făcut pe jucătorii din Ghencea să plângă înainte de STEAUA-AJAX este unul dintre cele mai emoționante momente din istoria Jocurilor Olimpice. Atletul britanic Derek Redmond, forțat să se retragă, în 1988, din cursa de 400 de metri din cauza unei dureri de picior, s-a întors pe pista olimpică de atletism în 1992, la Barcelona, după opt operații. Redmond era într-o formă de excepție și toată lumea îl dădea drept favoritul cursei. La 150 de metri de la linia de start, însă, a suferit o ruptură la nivelul bicepsului femural și s-a prăbușit.

Câteva clipe mai târziu, însă, din respect pentru Jocurile Olimpice și pentru ceilalți sportivi, Redmond s-a ridicat și a terminat cursa într-un picior, ajutat de tatăl lui, care intrase pe pistă.

Momentul a emoționat spectatorii și telespectatorii din întreaga lume și, de atunci, atletul britanic a devenit un exemplu de perseverență și dăruire sportivă.

Intrați pe teren după ce au văzut acest clip, jucătorii lui Reghecampf  s-au calificat în optimile Europa League după ce a învins pe Arena Națională, cu scorul de 4-2 la loviturile de departajare, formația olandeză Ajax Amsterdam, în manșa secundă a 16-imilor competiției. După 120 de minute de joc, scorul era 2-0, golurile fiind marcate de Latovlevici ’38 și Chiricheș ’76.