Steaua ar putea primi un ajutor nesperat de la UEFA

Publicat: 05 10. 2013, 16:27
Actualizat: 12 01. 2020, 09:20

După dezastrul din grupele Ligii Campionilor, ar putea răsări soarele și pe strada Stelei. Michel Platini, președintele UEFA, i-ar putea oferi campioanei României un ajutor nesperat.

Steaua așteaptă decizia pe care UEFA o va lua în cazul FC Basel, după ce forul european a început o anchetă ca urmare a protestului Greenpeace organizat la meciul cu Schalke. Lui Michel Platini nu i-a venit să creadă că la un meci din Liga Campionilor au loc astfel de incidente și a cerut ca echipa elvețiană să fie aspru pedepsită, întrucât protestul nu s-ar fi putut realiza fără complicitatea oficialilor lui FC Basel.

„Platini a rămas șocat în momentul în care a văzut bannerul. Nu știa la ce să se aștepte. A zis ‘Dumnezeule, ce se întâmplă aici?”, a relatat Nadine Berthel, oficial Greenpeace.

Poliția elvețiană a arestat 18 activiști Greenpeace ca urmare a banner-ului afișat pentru protejarea mediului înconjurător, afișat în timpul meciului cu Schalke 04. Ei au fost eliberați la scurt timp.

Cea mai probabilă pedeapsa a UEFA va fi suspendarea terenului FC Basel, astfel că Steaua va profita, fiind prima echipă care va evolua în Elveția.