Șumudică: A fost o batjocură la adresa fotbalului românesc. Toți trebuie să-și dea demisia

Publicat: 20 06. 2016, 12:00
Actualizat: 31 10. 2016, 20:40

„Dezastru este un cuvânt blând. Suntem niște oameni lași și fără coloană vertebrală și nu spunem adevărul și tot ce se întâmplă în fotbalul românesc. E tragic tot ce se întâmplă în fotbalul românesc. Mi-e și scârbă să dezvolt foarte mult culisele acestui fotbal românesc. Trăim într-o ipocrizie și o minciună. De la fel de fel de decizii până la această apariție de astăzi. Eu mereu am spus că au fost două meciuri jalnice. Franța a avut 7-8 ocazii în condițiile în care a jucat dezastruos. Nu vreau să intru în detalii tehnice, pentru că nu îmi permit să-i dau sfaturi domnului Iordănescu dar îmi e rușine de tot ce s-a întâmplat.

Tot ce se întâmplă trebuie schimbat. Tot cei care au greșit și și-au bătut joc ar trebui să-și prezinte demisiile. Toți care au fost alături de națională. Indiferent că e președinte, vicepreședinte. Nu cred că a mai existat în fotbalul românesc să schimbi maseuri și medici și să faci experiențe cu o săptămână sau două înainte de Euro.

Toți cei care au onoare ar trebui să se retragă. Cer oare prea mult? Mi-e jenă că sunt campionul acestui fotbal. Simt o dezamăgire probabil și accentuată de accidentarea lui Alibec. Trebuie să existe un moment zero. N-am văzut în viața mea atâtea degajări la echipa națională cât am văzut în aceste trei meciuri”, a declarat Marius Șumudică la Digi Sport.

Antrenorul campionei României a fost mulțumit de evoluția elevului său, Denis Alibec, care a fost schimbat cu Gabriel Torje, în minutul 57.

„Nu a început jocul rău, după care a greșit câteva mingi. A fost în joc, a avut acea ocazie, a fost în nota echipei. Eu mă așteptam mai mult de la jucătorii care valorează zeci de milioane și pe care trebuie să luăm 10-15 milioane. Cărora le atârnă numărul acela greu pe spate, numărul acela frumos pe care l-au purtat alții înainte. De la ei mă așteptam la mai mult, nu de la Alibec.

Ceea ce s-a întâmplat la acest Campionat European a fost o batjocură la adresa fotbalului românesc”, a mai spus Șumudică.