Surpriză de PROPORȚII la Australian Open 2024! Iga Swiatek, numărul unu mondial, a fost eliminată

Publicat: 20 01. 2024, 14:49
Actualizat: 22 01. 2024, 11:26

Jucătoarea poloneză Iga Swiatek, liderul mondial în tenisul feminin, a fost eliminată în turul trei la primul grand slam al anului, Australian Open.

Şocul turului trei a fost produs de sportiva cehă de 19 ani, Linda Noskova, locul 50 mondial, care a trecut de Swiatek, scor 3-6, 6-3, 6-4, la capătul a două ore şi 20 de minute.

Surpriză de PROPORȚII la Australian Open 2024! Iga Swiatek, numărul unu mondial, a fost eliminată

Linda Noskova se va lupta în optimi la Australian Open cu Elina Svitolina (Ucraina, 23 WTA) sau Viktorija Golubic (Elveția, 85 WTA).

„Nu am cuvinte! Simțeam că pot face un meci bun, dar nu credeam că pot câștiga! Sunt fericită. N-am cum să fiu altfel după un astfel de meci. Am tremurat (n.r. – la 5-4, când a servit pentru victorie), dar am reușit un as la 30-30. Nu e ușor să găsești asul. Am câștigat pentru toți, nu doar pentru mine! E o victorie și pentru echipa mea”, a declarat, la interviul acordat pe teren, Linda Noskova.

Perechea Victor Vlad Cornea/ N Sriram Balaji (România/India) a fost eliminată, sâmbătă, în turul doi al probei de dublu masculin de la Australian Open.

Balaji şi Cornea au fost învinşi de perechea Marcelo Arevalo/Mate Pavic (El Salvador/Croaţia), cap de serie 10, scor 6-3, 6-3.

Meciul a durat 66 de minute. Cornea a obţinut la Melbourne prima sa victorie din carieră la un turneu de Mare Şlem, la a treia participare, după ce anul trecut a evoluat la Roland Garros şi US Open.