TAS a decis când va analiza cazul Simonei Halep. Apelul împotriva suspendării de patru ani a fost depus în octombrie

Publicat: 12 12. 2023, 14:05
Actualizat: 12 12. 2023, 14:18

Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne (TAS) a stabilit perioada când vor avea loc audierile în cazul apelului înaintat de Simona Halep, față de suspendarea de patru ani pentru dopaj dictată de Sport Resolutions.

Potrivit site-ului oficial al TAS, procesul Simonei Halep se va desfășura în perioada 7-9 februarie 2024. În luna octombrie 2023, Simona a depus apelul împotriva suspendării de patru ani, dar va fi nevoită să mai aștepte până când va fi pronunțat un verdict final, potrivit prosport.ro.

„07-09.02.24 – CAS 2023/A/10025 Simona Halep v. International Tennis Integrity Agency (ITIA)”, este anunţul de pe site-ul Tribunalului de Arbitraj Sportiv.

ITIA a cerut o suspendare de șase ani și anularea tuturor rezultatelor obținute de Halep în perioada martie – septembrie 2022 și este de așteptat ca acuzatorii să își mențină solicitările la TAS:„Pentru a asigura un proces corect, nu facem niciun comentariu cu privire la acest caz, până la audierea apelului”, a fost reacția ITIA pentru ProSport înaintea judecării apelului depus de Simona.

TAS a confirmat că a înregistrat apelul Simonei Halep, însă reprezentanții tribunalului au avut nevoie de ceva timp pentru a programa procesul pentru luna februarie.

„TAS a înregistrat apelul formulat de jucătoarea română de tenis Simona Halep împotriva deciziei pronunțate de Agenţia Internaţională pentru Integritatea Tenisului (ITIA) pe data de 22 septembrie 2023, în cadrul căreia a fost găsită vinovată pentru încălcarea regulamentului anti-doping și sancționată cu o suspendare de 4 ani, începută pe 7 octombrie 2022, precum și anularea tuturor rezultatelor obținute în perioada 29 august – 7 octombrie 2022, inclusiv retragerea de medalii, titluri, puncte în clasament și bani”, a precizat TAS.

Simona Halep ar intenționa să revină pe teren la Roland Garros 2024

Simona Halep se află în stare de suspendare de 14 luni și speră să obțină o reducere semnificativă a pedepsei de patru ani, pentru a putea reveni pe teren la Roland Garros 2024. Fostul lider WTA a transmis luni seară un mesaj extrem de optimist:

„Sunt pregătită să revin acolo unde a început totul! Roland Garros juniori 2008. Mulțumesc mult, Paris”, a spus Halep.

Simona a triumfat la Roland Garros atât în proba junioarelor, cât și la senioare. Grand Slam-ul desfășurat pe zgură este programat în perioada 20 mai – 9 iunie 2024.

CITEȘTE ȘI:

Tribunalul care a suspendat-o 4 ani pe Simona Halep spune că sportiva a luat roxadustat și dintr-o altă sursă

Patrick Mouratoglou, noi declarații în cazul de dopaj al Simonei Halep: „Sunt foarte încrezător”