Toate cele patru echipe care au promovat din Liga a II-a au primit licență pentru Liga I

Publicat: 06 06. 2013, 13:05
Actualizat: 02 02. 2019, 02:02

Toate cele patru echipe din Liga a II-a care au promovat, FC Botoșani (Seria I), Săgeata Năvodari (S I), Corona Brașov (S II) și ACS Poli Timișoara (S II), au primit licența pentru ediția 2013-2014 a Ligii I, informează, joi, într-un comunicat de presă, Administrația de Licențiere a FRF.

Dintre cluburile din Liga a II-a care au solicitat licență pentru participarea în Liga I, sezonul 2013-2014, dar care nu au promovat, au mai îndeplinit criteriile CF Brăila (Seria I) și FC Bihor (Seria a II-a).

În același timp, le-a fost refuzată licența de Liga I următoarelor cluburi din eșalonul secund: Delta Tulcea (Seria I), UTA Arad (Seria a II-a), Damila Măciuca (Seria a II-a), FC Argeș (Seria a II-a) și FCM Târgu Mureș (S II).

Din primele două eșaloane, singurele cluburi care aveau dreptul din punct de vedere sportiv să participe în ediția 2013-2014 a Ligii I dar care nu au primit licența sunt FC Rapid și Universitatea Cluj. Directorul Administrației de licențiere din cadrul FRF, Viorel Duru, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că dintre acestea doar Universitatea Cluj a făcut memoriu la TAS, un răspuns definitiv fiind așteptat până la 20 iunie.

În aceste condiții, conform anunțului făcut, sâmbătă, de președintele Mircea Sandu în cadrul Adunării Generale a FRF, ediția următoare a Ligii I va avea 16 sau 17 echipe. „Acum avem, după retrogradare, 14, dintre care două fără licență (n.r. – FC Rapid și Universitatea Cluj). Deci 12 echipe. Vor promova patru din Liga a II-a, așadar sunt 16, iar dacă Universitatea Cluj câștigă la TAS vom avea campionat cu 17 echipe, cu 34 de etape și o formație care stă în fiecare etapă. Dacă Universitatea Cluj nu câștigă, rămân 16 și se joacă 30 de etape”, afirma, sâmbătă, Mircea Sandu.