Tragedie în Serbia: un pilot de raliu a intrat în spectatori și a omorât trei oameni

Publicat: 20 08. 2012, 08:31
Actualizat: 22 08. 2012, 06:52

Trei persoane au murit și una a fost rănită după ce un pilot de raliu a pierdut controlul vehiculului său, duminică, la câteva sute de metri de sosire, în sud-vestul Serbiei, a anunțat televiziunea publică RTS, citată de AFP.

Accidentul s-a produs în munții Tara (sud-vestul Serbiei), când unul dintre piloți, Branimir Simici, originar din Bosnia-Herțegovina, a pierdut controlul mașinii din motive încă necunoscute și a lovit un grup de spectatori, rănind grav patru dintre ei.

Una dintre victime a decedat în urma rănilor în timp ce era transportată la spitalul din Uzice (situat la 190 de kilometri sud-vest de Belgrad), iar a doua a decedat în timpul operației.

Un al treilea rănit al accidentului, o femeie lovită la cap, a fost transferat la Belgrad, unde a decedat la secția de urgențe. Al patrulea rănit este în afara oricărui pericol, a precizat RTS.

„Au fost luate toate măsurile de securitate prevăzute pentru raliu, anchetăm pentru a stabili de ce se aflau spectatori la locul în care s-a produs accidentul”, a declarat pentru RTS Dragan Simici, unul dintre organizatorii raliului.

Cursa, Tara 2012, la care participau aproximativ 50 de echipaje, a fost întreruptă.