Transferul anului în fotbal. Mijlocașul de 23 de ani devine cel mai scump transfer din istoria Ligii 1

Publicat: 28 08. 2016, 19:02
Actualizat: 18 04. 2018, 14:02

Potrivit înțelegerii dintre Steaua București și Anderlecht Bruxelles, Steaua va primi 4 milioane de euro pe loc, 3,8 milioane după 10 luni, iar restul de două milioane sunt bonusuri: dacă Stanciu va juca cel puțin jumătate dintre meciurile lui Anderlecht din acest sezon. Stanciu a semnat un contract pe 5 ani cu echipa la care e legitimat și Alexandru Chipciu, transferat tot în această vară de la Steaua.

„Eu voiam să îl mai țin, dar am vorbit cu Meme și mi-a zis că nu îmi spune că vrea să plece, că îi e rușine. Dar când i-am dublat salariul i-am zis să nu vină niciodată să îmi spună că vrea să plece. Dar el l-a sunat pe Mihai să zică că ar vrea să plece. I-am dat drumul și ca să eliberez postul lui, pentru că Florin Tănase nu e atacant, e decar. Tănase va primi numărul 10, eu stabilesc asta”, a spus George Becali, la Digi Sport.

Nicolae Stanciu devine cel mai scump fotbalist din istoria Ligii 1, depășindu-l pe Vlad Chiricheș, care a plecat de la Steaua la Tottenham, în 2013, pentru 9,5 milioane de euro. Topul transferurilor din Liga 1 este completat de Florin Gardoș (la Southampton pentru 6,8 milioane de euro), Cristi Săpunaru (la Porto pentru 6 milioane de euro), Bogdan Stancu (la Galatasaray pentru 5,7 milioane de euro).

Nicolae Stanciu a fost transferat la Steaua cu 700.000 de euro de la FC Vaslui, în 2013. Mijlocașul ofensiv a avut 90 de apariții și 24 de goluri în cariera sa de la formația bucureșteană. În acest sezon, Stanciu a jucat opt meciuri, a marcat de patru ori și a dat două pase decisive.