TREI CLUBURI din SERIE A au fost deferite justiției în ancheta privind meciurile aranjate din Italia

Publicat: 09 05. 2012, 15:20

Cluburile Atalanta Bergamo, Novara și Siena, toate din Serie A, au fost deferite justiției, alături de alte 19 grupări și 61 de persoane fizice, în ancheta denumită „Calcioscommesse” privind meciurile aranjate din Italia, informează Corriere della Sera.

Cele 22 de cluburi anchetate sunt următoarele: Albinoleffe, Ancona, Ascoli, Atalanta Bergamo, Avesa, Cremonese, Delfino Pescara, Empoli, Frosinone, Grosseto, Livorno, Modena, Monza, Novara, Padova, Piacenza, Ravenna, Reggina, Rimini, Sampdoria Genova, Siena, Spezia.

Printre cele 61 de persoane fizice deferite justiției se află fotbaliștii Filippo Carobbio, Filippo Cristante, Cristiano Doni, Carlo Gervasoni, Tomas Locatelli, Francesco Ruopolo, Luigi Sartor și Nicola Ventola.

Scandalul a izbucnit la finalul sezonului trecut, după ce presa a dezvăluit o anchetă începută în noiembrie 2010 de Procuratura din Cremona privind existența unor meciuri aranjate. La începutul lunii iunie 2011, fostul fotbalist Giuseppe Signori a fost arestat, alături de foști jucători din Serie A, jucători în activitate din Serie B și C, precum și conducători de cluburi din divizii inferioare. Suspecții arestați ar aparține, confom anchetatorilor, unei organizații criminale sau ar fi jucat un rol important în influențarea rezultatelor meciurilor, în special oferind sume de bani. Fostul căpitan al echipei Atalanta Bergamo, Cristiano Doni, a fost suspendat trei ani și și-a recunoscut implicarea în aranjarea meciurilor. Clubul a fost penalizat cu șase puncte. Investigațiile au început de la un meci al echipei Cremonese.