UEFA se implică în conflictul din estul Europei: Echipele din Rusia și din Ucraina nu pot fi adversare în cupele europene

Publicat: 17 07. 2014, 18:12
Actualizat: 01 10. 2018, 04:35

„Având în vedere actuala situație politică, Federația Rusă de Fotbal și Federația Ucraineană de Fotbal și-au exprimat îngrijorarea în legătură cu securitatea în cazul în care echipele ruse și ucrainene ar deveni adversare în cupele europene în urma tragerii la sorți. După evaluarea solicitării și luarea în calcul a situației privind siguranța în regiune, Comitetul de Urgență a decis că echipele ucrainene și cele ruse nu pot fi adversare până la noi ordine. Drept urmare, FC Zenit și Dnepr nu vor putea deveni adversare în urma tragerii la sorți de vineri a turului trei prleiminar al Ligii Campionilor”, se arată pe site-ul UEFA.

După evaluarea situației din Ucraina, Comitetul de Urgență al UEFA a mai decis să permită ca meciuri din cupele europene să aibă loc și la la Drepropetrovsk și Odesa, pe lângă Kiev și Lvov. Această decizie vizează echipele Dnepr Dpepropetrovsk și Cernomoreț Odesa, care participă în turul trei preliminar al Ligii Campionilor, respectiv al Ligii Europa.

De asemenea, comitetul a hotărât ca din acest sezon toate cartonașele galbene primite primite înainte de semifinalele cupelor europene să fie anulate.