ULTIMA ORĂ. Unul dintre minerii prinși în Mina Lupeni în urma accidentului de azi este fotbalist

Publicat: 05 10. 2017, 23:44

Potrivit Mediafax, premierul Tudose și prefectul de Hunedoara au anunțat că minerii sunt în viață și li se aud vocile. În zonă au fost trimise și două elicoptere SMURD, iar mai mulți salvatori minieri intervin și la această oră pentru scoaterea victimelor de sub pământ. Distanța pe care s-a surpat tavanul la mina Lupeni este de aproximativ 24 de metri.

ProSport a aflat că unul dintre mineri este fostul fundaș de la Jiul Petroșani, Minerul Lupeni și CS Vulcan, Raul Cismașiu. În vârstă de 39 de ani, Cismașiu e legitimat în prezent la Hercules Lupeni, formație care evoluează în Liga a IV-a Hunedoara. În urmă cu 13 ani, Cismașiu evolua în eșalonul secund cu gruparea Minerul Lupeni. „E un fundaș puternic și și-a dorit toată viața să ajungă în Liga 1. E un caracter tare și va rezista. Și-a întreținut pasiunea până aproape de 40 de ani și, ca mulți din aceste locuri, a ales să muncească în mină”, spune pentru ProSport un fost coleg care a dorit să-și păstreze anonimatul.

Pe lângă Raul Cișmașiu, ceilalți doi bărbați prinși în mină sunt Florin Suciu și Mihai Codleanu. Cei trei au vârste cuprinse între 39 și 43 de ani.