Ultima zi de mercato în Superliga | Ce jucători s-au transferat la formațiile din Liga 1? Cea mai interesantă mutare: fostul dinamovist Paul Anton vine din Segunda Division la UT Arad!

Publicat: 06 09. 2022, 06:46

Ultima zi de transferuri în România, luni 5 septembrie 2022, a adus mutări interesante pentru mai multe echipe, printre care U Craiova 1948, Rapid, UT Arad, U. Cluj și CS Universitatea Craiova.

Paul Anton a semnat, luni, cu UTA un contract până în vara anului viitor cu opţiune de prelungire pentru încă un sezon.

“Ne bucurăm că în ultima zi de mercato reuşim să marcăm pe piaţa transferurilor şi nu orice jucător”, a declarat Attila Brososzki, managerul general al clubului nostru.

Născut pe 10 mai 1991 la Bistriţa, Anton a început fotbalul la fosta prim divizionară Gloria Bistriţa, după care a trecut la Delta Tulcea. A mai evoluat pentru FCM Târgu Mureş, Pandurii Târgu Jiu şi Dinamo Bucureşti în România, pentru Anzhi şi Samara în Rusia, dar şi pentru Getafe şi Ponferradina, echipa de care s-a despărţit de curând, în Spania.

Florescu vine de la Botoșani în Bănie

Universitatea Craiova a anunţat, luni, că mijlocaşul Eduard Florescu a semnat un contract valabil o perioadă de 2 ani, cu opţiune de prelungire pentru încă un an.

El va purta tricoul cu numărul 14. Florescu a evoluat ultima oară la FC Botoşani şi a mai jucat, de-a lungul timpului, la FC Argeş, CS Mioveni şi FC Viitorul.

Portarul bulgar Plamen Iliev (30 ani) a semnat pentru echipa de fotbal Universitatea Cluj, a anunţat, luni seara, clubul, pe site-ul său oficial.

Iliev, care are în palmares trei titluri de campion în Bulgaria şi o cupă în ţara vecină, vine de la FC Hermannstadt, echipă cu care a promovat în Superligă la finalul sezonului trecut. Iliev a fost integralist în primele cinci etape la echipa sibiană.

Plamen Iliev a făcut primii paşi în fotbal la clubul Balkan Botevgrad, în localitatea sa natală. La 15 ani avea loc prima mutare din cariera sa, ajungând la academia clubului Vidima Rakovski.

U Cluj a perfectat patru transferuri în ultimele zile, i-a adus pe mijlocaşul Ovidiu Horşia, pe fundaşul Ştefan Vlădoiu, pe mijlocaşul Lorand Fulop şi pe portarul Plamen Iliev, renunţând la mijlocaşul Cătălin Hlistei.

Claudiu Bălan pleacă, după 5 sezoane, de la Craiova lui Mititelu

FC U Craiova 1948 a anunţat, luni, rezilierea contractului cu atacantul Claudiu Bălan (28 de ani), la o zi după ce l-a împrumutat pe Vladislav Blănuţă de la Pescara.

„Fotbal Club Universitatea 1948 şi Claudiu Bălan au ajuns la un acord privind încetarea contractului. Clubul îi mulţumeşte lui Claudiu pentru tot ce a realizat ca jucător al echipei în ultimii ani şi îi urează mult succes în următoarea provocare”, se menţionează pe pagina oficială de Facebook a grupării oltene.

Claudiu Bălan se afla în lotul grupării patronate de Adrian Mititelu din august 2017, iar în acest sezon a evoluat în şase partide.

FC U Craiova 1948 l-a legitimat duminică pe Vladislav Blănuţă, atacant din Republica Moldova care deţine însă şi cetăţenia română.

Adrian Mutu aduce un olandez de la Roda Kerkrade

În ultima zi a perioadei de transferuri din România, Rapid a obţinut semnătura lui Xian Emmers, de la Roda Kerkrade.

Jucătorul belgian va evolua în Giuleşti pentru următoarele două sezoane, cu opţiune de prelungire pentru încă un an.

În vârstă de 23 de ani, Emmers a fost un om de bază la olandezi, pentru care a evoluat deja în patru partide ale acestui sezon.