ULUITOR! CSM Volei Alba Blaj s-a calificat în finala Ligii Campionilor la volei feminin. Româncele joacă duminică pentru trofeul cu VakifBank Istanbul, echipa cu un buget de 12 milioane de euro

Publicat: 05 05. 2018, 23:04

Un orășel cu numai 20.000 de locuitori din inima Ardealului a reușit să învingă o echipă cu buget de vreo 5-6 ori mai mare, Galatasaray, cu 3-1 în a doua semifinală a turneului Final Four care se desfășoară la București. Formația ardeleană va juca pentru trofeu duminică, de la ora 19:00, în compania unei alte reprezentante a Turciei, VakifBank Istanbul, nimeni alta decât campioana en-titre.

Parcursul Albei Blaj din acest sezon uimește. A luat prin surprindere pe toată lumea, drept dovadă că lumea nici nu s-a înghesuit să vină la Sala Polivalentă din București. Pentru o semifinală de Liga Campionilor desfășurată la una din cele mai spectaculoase discipline sportive, România a reușit să adune doar vreo 3.000 de oameni în „propriul fief”. Formația lui Darko Zakoc nu s-a lăsat descurajată de acest aspect. Din contră, a jucat cu sufletul, cu inima și a ajuns până în finala competiției.

Partida cu Galatasaray a întărit faptul că parcursul echipei ardelene din acest sezon nu a fost deloc întâmplător, chiar dacă în România a pierdut titlul în fața CSM București. Majoritatea voleibalistelor s-au aflat însă în premieră la un asemenea nivel, motiv pentru care tracul s-a simțit în debutul partidei. Galatasaray a preluat inițiativa după primele mingi, 8-4, 17-12, astfel că fanii turci, nu chiar câtă frunză și iarbă pe cum erau estimările, erau în delir. Pe măsură ce Alba Blaj și-a luat reperele din „Polivalentă” și a trecut de un prag psihologic, a început să adune punctele. Iar fiecare reușită, a „turnat” un plus de încredere în picioarele și brațele fiecărei jucătoare.

MAI MULTE PE PRO SPORT