Umilință totală: România, spulberată de Brazilia la handbal la Rio

Publicat: 09 08. 2016, 07:04
Actualizat: 10 08. 2016, 08:43

Naționala de handbal a Braziliei și-a luat revanșa în fața României după meciul pierdut în optimile de finală la Campionatul Mondial din decembrie 2015. Handbalistele lui Tomas Ryde au avut o prestație mult sub așteptări în partida cu țara gazdă de la Jocurile Olimpice.

Brazilia a început în forță și s-a desprins la 5-1 în minutul 5. Cu Cristina Neagu anihilată perfect, România nu a găsit soluții pe faza ofensivă, iar naționala pregătită de Morten Soubach a continuat să mărească ecartul dintre cele două formații pe tabelă. Ana Paula Rodrigues a fost MVP-ul primelor 30 de minute cu 6 goluri. Fosta jucătoare a CSM București nu a putut fi oprită de defensiva țării noastre, care a început să se apere mai bine abia după minutul 20. Brazilia a pierdut-o din minutul 18 pe Eduarda Amorim, care a văzut direct cartonașul roșu, după un fault la Melinda Geiger. Cu toate acestea, Brazilia a intrat la pauză în avantaj de cinci goluri, 14-9.

Deși suporterii naționalei au sperat că handbalistele lui Ryde, medaliate cu bronz la ultimul Campionat Mondial, vor reveni în meci, s-a întâmplat exact contrariul. România a avut parte de o repriză secundă care va trebui uitată foarte repede. Tricolorele au marcat doar patru goluri și au primit 12.

S-a terminat 26-13 pentru Brazilia, cea mai mare diferență de până acum în turneu olimpic. Naționala României mai are șanse la calificarea în optimile de finală, dacă va învinge, miercuri, pe Muntenegru.