Un celebru club de fotbal, scos la vânzare. Proprietarul pune o singură condiție

Publicat: 14 04. 2016, 13:17

„Înțeleg frustrarea de a nu o vedea pe OM capabilă să fie competitivă la acest nivel și vă informez că am luat decizia de a ceda clubul celui mai bun investitor pe termen lung. Prețul nu este principala mea preocupare. Însă, este esențială capacitatea noului acționar de a construi o echipă capabilă să ajungă la cel mai înalt nivel”, a declarat Margarita Louis-Dreifus pentru BFM TV.

Proprietarul clubului nu a menționat și suma pe care ar trebui să o plătească cei interesați de achiziționarea echipei de fotbal, însă jurnaliștii francezi au anunțat ca aceasta ar fi undeva în jurul a 100 de milioane de euro.

Ziariștii cotidianului L”Equipe a realizat un calcul în care au ținut cont de infrastructură, valoarea lotului actual de jucători și de brandul clubului și au estimat prețul de vânzare la 130 de milioane de euro.

Rezultatele echipei în acest sezon sunt mult sub așteptări, Olympique Marseille ocupând locul 14 în Ligue 1, după 33 de etape. Acest lucru a dus la nemulțumirea suporterilor care au protestat în timpul partidei cu Bordeaux, cu bannere pe care au desenate niște capre, erau desenate capre, un termen pe care fanii îl folosesc în Franța pentru a vorbi despre fotbaliștii ieșiți din formă.