Un jucător de 26 de ani dorit de Steaua se retrage din fotbal

Publicat: 27 09. 2016, 10:55

Considerat acum 4-5 ani unul dintre cei mai talentați tineri fundași români, Muth nu a reușit să își atingă potențialul maxim, în mare parte din cauza accidentărilor. În 2013, Becali l-a dorit la Steaua, considerând că ar putea să facă o nouă afacere de genul „Chiricheș” și era gata să ofere 300.000 de euro pentru fotbalistul care cochetase cu toate loturile de juniori ale României.

Mutarea nu s-a concretizat, oficialii lui Gaz Metan fiind convinși că pot obține mai mult, în condițiile în care Muth putea juca – pe lângă postul său de bază de fundaș central – atât în flancul drept al defensivei, cât și ca mijlocaș la închidere.

Anii au trecut, însă, Muth nu a reușit să confirme la cel mai înalt nivel și, dezamăgit se pare de realitatea fotbalului nostru, a decis să atârne ghetele în cui. După o experiență ratată la ASA, în primăvară, Muth se întorsese la Gaz Metan, însă Pustai a constatat că nu e suficient de bine pregătit pentru a evolua constant, scrie Digisport.

„Nu e vorba de accidentări. Pur și simplu am luat decizia asta. M-am consultat cu familia și am decis să mă retrag, e mai bine pentru mine”, a confirmat Muth informația.

Născut la Târnăveni, Muth a făcut junioratul la Chimia, până să se transfere la Gaz Metan, în 2007. A fost împrumutat în trei rânduri de medieșeni – la Prefab Modelu (2008), UTA (2009) și CSMS Iași (2011) – pentru ca apoi să devină o prezență constantă în primul „11”, adunând aproape 100 de meciuri pentru medieșeni.