Un jucător elvețian ar putea alege noua națională a Kosovo

Publicat: 15 06. 2016, 09:32
Actualizat: 16 06. 2016, 10:39

„Dacă selecționerul mă sună și îmi oferă banderola de capitan, iau în calcul să joc pentru Kosovo”, a spus Shaqiri la conferința de presă, conform The Guardian.

În urma acestei declarații, jurnaliștii englezi notează faptul că mijlocașul a „stârnit valuri în liniștita bază de cantonament a Elveției de la Montpellier”. Shaqiri are dublă cetățenie, elvețiano-kosovară, fiind născut la Gjilan. Acesta a emigrat, împreună cu familia sa, în Elveția de la o vârstă fragedă, și a evoluat în toate naționalele de juniori ale „Țării Cantoanelor”.

Kosovo a fost acceptat ca stat membru al Uniunii Asociațiilor Europene de Fotbal (UEFA) la începutul lunii mai, astfel va putea evolua în preliminariile Campionatului European din 2020, iar echipele de club vor putea participa în cupele europene din sezonul viitor. Kosovo a primit votul a 28 de țări la congresul ce a avut loc în Ungaria.

Alți fotbaliști din naționala Elveției cu rădăcini kosovare și albaneze sunt Granit Xhaka, Valon Behrami, Admir Mehmedi, Blerim Dzemaili, precum și Shani Tarashaj.