Un pilot român nu are rival în WSK Super Master Series! Victorie în cursa de la Franciacorta

Publicat: 20 02. 2024, 10:35

Un român a pus mâna pe trofeul celei mai importante competiții europene din start de 2024 cu o etapă înainte de final. Bogdan Cosma Cristofor a câștigat în weekend cursa de la Franciacorta din Italia și e lider fără rival în WSK Super Master Series la clasa OK N Junior.

România a avut record de participare cu 13 piloți înscriși. Pilotul anului 2023 în România e în vârf de formă și în startul noului sezon de karting din Italia.

Un pilot român nu are rival în WSK Super Master Series! Victorie în cursa de la Franciacorta

Chiar dacă în 2024 a trecut la o nouă categorie, după ce la Mini a fost cel mai bun din lume, puștiul din București, Bogdan Cosma Cristofor nu are rival în acest an.

Cu două victorii și un loc 2 în cea mai puternică întrecere internațională din 2024, Bogdan e pe locul 1 și în clasamentul general cu aproape 100 de puncte peste ocupantul locului 2 după victoria din acest weekend de la Franciacorta (Italia) .

Astfel, pilotul echipei britanice Forza Racing nu mai are cum să rateze trofeul WSK Super Master Series, cu o etapă înainte de finalul concursului.

“Mă bucur mult că am câștigat și cursa de la Franciacorta. E o senzație plăcută faptul că de mai bine de un an și jumătate sunt
cel mai bun la categoria mea de concurs. Sper să mă mențin așa cât mai mult”, a punctat puștiul din Capitală după cursă.

Se duelează cu fata lui Mika Hakkinen

Ultima cursă va fi în start de martie la Sarno, pe circuitul de lângă Napoli. În aceeași categorie cu el în weekend a terminat pe locul 13 și fata fostului campion mondial de Formula 1, Ella Hakkinen.

“L-am cunoscut de mai multe ori pe fostul mare pilot. E chiar un tip foarte modest”, a recunoscut Bogdan.

Peste 300 de piloți au fost la cursa din acest weekend din Italia, la care alături de Bogdan au mai participat și alți 13 piloți din România. A fost record pentru noi după numărul de piloți înscriși la o cursă externă în ultimii 3 ani la cursele din Italia.