Unde ar putea juca Luis Suarez pe perioada suspendării de 4 luni dictate de FIFA

Publicat: 30 06. 2014, 20:15
Actualizat: 29 07. 2014, 18:29

Propunerea a fost făcută de Xhavit Pacolli, președintele Hajvalia, o echipă mică dintr-un cartier al capitalei Pristina, aflată pe locul șase în prima divizie locală.

Pacolli a declarat că-i va oferi lui Suarez un salariu lunar de 1.500 de euro pe lună până în noiembrie, când expiră suspendarea. Pacolli ar fi pregătit să plătească 30.000 de euro pentru următoarele patru luni, sumă ce va merge în casieria clubului Liverpool, dacă gruparea engleză îi permite lui Suarez să joace la Hajvalia.

„Poate că suma oferită îl va face să râdă pe Suarez, dar este tot ce-i putem oferi”, a declarat Pacolli.

Kosovo, care și-a proclamat independența de Serbia în 2008, nu este membru UEFA și FIFA din cauza opoziției Belgradului. Independența Kosovo a fost recunoscută de SUA și de o majoritate a țărilor din Uniunea Europeană, dar este respinsă de Serbia, sprijinită de Rusia și… Uruguay.

FIFA a anunțat pe site-ul oficial, că atacantul uruguayan Luis Suarez, care l-a mușcat de umăr pe fundașul italian Giorgio Chiellini la un meci de la Cupa Mondială, a fost suspendat nouă meciuri și a primit o interdicție de patru luni pentru orice activitate legată de fotbal.

Suarez nu va avea acces în stadioane în perioada suspendării și va trebui să achite o amendă de 100.000 de franci elvețieni.