Ungurii s-au întors cu spatele la imnul României și au scandat „țiganii”. Răspunsul admirabil al handbalistelor românce

Publicat: 14 12. 2013, 14:45
Actualizat: 30 07. 2014, 00:13

Cristian Gațu, președintele Federației Române de Handbal (FRH), a povestit în timpul unei emisiuni televizate că, deși naționala de handbal femin a învins, joi, reprezentativa Ungariei cu scorul de 21-17 (8-10), momentul a fost umbrit de un incident neplăcut.

În timp ce în difuzoare a răsunat imnul României, suporterii maghiari din Novi Sad s-au întors cu spatele și au început să scandeze „țiganii”.

„Mă bucur că le-am putut oferi fanilor noștri prezenți la meci această victorie, mai ales că au avut o concurență neloială din partea suporterilor adversarei”, a spus Gațu. „S-au întâmplat lucruri urâte pe care la fotbal le-am văzut, dar la handbal nu. La imnul nostru s-au întors cu spatele și i-au făcut țigani pe toți românii de-acolo”, a adăugat acesta.

Cu toate acestea, fetele lui Gheorghe Tadici nu s-au lăsat intimidate, iar la finalul meciului au dansat de bucurie pe o melodie românească, în timp ce salutau tribunele.

Naționala de handbal feminin a României a învins, joi, reprezentativa similară a Ungariei, cu scorul de 21-17 (8-10), într-un meci contând pentru grupa D a Campionatului Mondial din Serbia, fiind calificată în optimile de finală ale competiției. Atmosferă electrizantă în sala din Novi Sad, în care peste 2.000 de fani ai Ungariei și câteva sute ai României s-au duelat în scandări încă dinaintea începerii partidei.

După patru meciuri disputate în grupa D, naționala României are un bilanț de trei victorii – 27-17 cu Tunisia, 32-13 cu Australia și 21-17 cu Ungaria, și o înfrângere, 23-26 cu Germania, având 6 puncte în clasament și fiind calificată în optimile de finală ale Campionatului Mondial.