UNIVERSIADA 2021 în România. Ce spune Ion Țiriac despre organizarea unui astfel de eveniment

Publicat: 10 03. 2015, 20:47

„Este o treabă importantă, în special pentru o țară emergentă ca noi. Cred că se poate face, dar e foarte greu de făcut. Noi nu mai avem disciplina din 1981, iar pentru asta ne trebuie foarte multă logistică, foarte mulți oameni, foarte mulți voluntari. În ziua de astăzi, eu am 3.500 de voluntari pentru opt zile de turneu de tenis”, a spus Țiriac.

Ion Țiriac a afirmat că în România va fi greu de cazat peste 10.000 de sportivi și alte câteva mii de jurnaliști. „Sunt oameni care doresc treaba asta, dar noi vorbim despre zece mii de sportivi și alte câteva mii de jurnaliști. Aici e vorba de infrastructură, de cazare. S-ar putea crea o emulație senzațională dacă ar fi cineva care s-ar gândi și la logistică, felul în care se face treaba asta. Dacă se obține asta, eu de la anul aș face la ANEFS o secție și un curs pentru managementul evenimentelor sportive”, a completat Țiriac.

Fostul tenismen Ilie Năstase a precizat că mai este un drum lung de parcurs până România va primi dreptul de organizare a Universiadei din 2021. „Suntem departe. E doar o propunere și trebuie să o luăm încet, încet. În 1981 erau bani, acum nu prea mai sunt. Trebuie să facem demersuri, să avem infrastructură, dar nu o avem pe asta”, a subliniat Năstase.

Fosta gimnastă Andreea Răducan consideră că organizarea Universiadei din 2021 ar reprezenta ocazia perfectă pentru găzduirea de evenimente majore de către România.”Aș vrea ca sportivii români să poată câștiga medalii și acasă. Merităm să avem un eveniment sportiv de anvergură, iar Universiada este ocazia perfectă pentru România”, a adăugat Răducan.

România și-ar putea depune candidatura pentru organizarea Universiadei de vară din anul 2021, competiție pe care a mai găzduit-o în 1981, Asociația Student Sport urmând să înainteze în acest sens un memorandum către Guvernul României în cursul zilei de miercuri.

Asociațiile Student Sport și „Vasile Tomoiagă” au prezentat, marți, la Aula Magna a Facultății de Drept, intenția de lansare oficială a candidaturii, la eveniment participând președintele Klaus Iohannis, ministrul Tineretului și Sportului, Gabriela Szabo, președintele COSR, Alin Petrache, și foștii sportivi Andreea Răducan, Mihai Covaliu, Doina Melinte, Mihai Covaliu, Alina Dumitru, Ilie Năstase, Nicu Vlad, Corina Ungureanu, Elisabeta Lipă, Ion Țiriac și Maricica Puicădar și Eric Saintrond, secretarul general al Federaţiei Internaţionale a Sportului Universitar (FISU).