Unul dintre cei mai mari antrenori din istoria fotbalului se retrage. Despre cine e vorba

Publicat: 01 07. 2016, 07:52
Actualizat: 23 01. 2019, 01:22

După ce la ultimele două turnee finale Spania nu a făcut o figură frumoasă, cum își obișnuise fanii, selecționerul Vicente del Bosque a anunțat că va renunța la funcția pe care o ocupă după ce îi va expira contractul, scadent la data de 31 iulie. Spania a fost eliminată încă din faza grupelor de la Campionatul Mondial din Brazilia, în 2014, iar la Euro 2016 a ieșit din faza optimilor de finală, fiind eliminată de Italia.

„Intenționez să-mi termin contractul actual, ce expieră 31 iulie, apoi nu am nicio intenție să mai continui ca antrenor al Spaniei. Vreau să părăsesc fotbalul european, dar o voi face discret. Nu am niciun dubiu asupra viitorului meu. Nu voi mai continua meseria de antrenor”, a spus Del Bosque, conform Radiogaceta, citat de AS.

Antrenorul de 65 de ani a comentat și posibilele variante de înlocuire a sa. „Președintele federației, Angel Maria Villar, are întotdeauna mănă bună în ceea ce privește alegerea antrenorilor. Acolo sunt niște oameni foarte educați. Nu voi mai continua pe banca, o să părăsesc fotbalul, dar vor ajuta dacă mi se va cere”, a conchis Vicente del Bosque.

Vicente del Bosque a fost selecționerul naționalei Spaniei încă din vara anului 2008, atunci când l-a înlocuit pe regretatul Luis Aragones. Contractul său cu Federația Spaniolă de Fotbal va expira pe 31 iulie 2016.