Vedetă NBA, dezmoștenită de familie pentru că îl susține pe inamicul lui Erdogan

Publicat: 10 08. 2016, 12:05

Vedeta NBA Enes Kanter, pivotul turc al echipei Oklahoma City Thunder, a fost dezmoștenit de familia din Turcia, după ce tatăl său și-a cerut scuze președintelui Erdogan pentru simpatia și susținerea fiului său pentru clericul Fethullah Gulen, pe care administrația de la Ankara îl acuză că s-a aflat în spatele tentativei de lovitură de stat din 15 iulie.

Scrisoarea tatălui lui Kanter a fost publicată luni de ziarul Sabah, susținător al lui Erdogan. Mehmet Kanter scrie că „cu un sentiment de rușine îmi cer scuze președintelui nostru și poporului turc pentru că am un astfel de fiu”, spunând că Enes s-a lăsat „hipnotizat” de mișcarea Hizmet a lui Gulen, conform Reuters.

În replică, marți, Enes Kanter a reacționat pe contul său de Twitter: „Astăzi i-am pierdut pe cei pe care 24 de ani i-am numit… familia mea… Propriul meu tată a vrut să îmi schimb prenumele. Mama mea care m-a născut m-a respins. Să dea Dumnezeu ca fiecare secundă din viața mea să fie dedicată bravului meu Profesor… De acum înainte membrii Hizmet sunt mama, tata și frații mei”, a scris Enes Kanter, semnându-se Enes (Kanter) Gulen.