Venus Willliams, eliminată în primul tur la Roland Garros

Publicat: 28 05. 2018, 11:49
Actualizat: 03 07. 2019, 16:03

Venus Williams (SUA, 9 WTA) „a reușit” contraperformanța de a suferi a doua eliminare consecutivă în prima manșă a unui turneu de Mare Șlem, după ce duminică a fost eliminată de Qiang Wang (China, 91 WTA), la Roland Garros, scor 6-4, 7-5.

A 21-a apariție a lui Venus Williams (37 de ani) la Roland Garros s-a dovedit a fi una cu ghinion, întrucât americanca favorită numărul 9 a cedat în minimum de seturi în fața chinezoaicei Qiang Wang. Williams a pierdut într-o oră și 42 de minute, înregistrând al doilea eșec la rând în turul inaugural al unei competiții de Mare Șlem. La debutul în turneul de la Australian Open, Venus Williams a fost eliminată de Belinda Bencic din Elveția, cu scorul de 6-3, 7-5.

Nu s-a mai întâmplat niciodată ca americanca deținătoare a 7 titluri de Grand Slam să rateze calificarea în turul secund la două turnee majore consecutive! Venus nu este singura favorită importantă care a pierdut duminică la Roland Garros, Jelena Ostapenko (Letonia, 5 WTA) fiind răpusă cu 7-5, 6-3 de Kateryna Kozlova (Ucraina, 67 WTA). Williams nu și-a explicat înfrângerea usturătoare, declarând la conferința de presă că „nimeni nu se aștepta la un asemenea coșmar”.