Veste excelentă primită de Steaua de la UEFA

Publicat: 19 04. 2014, 13:03
Actualizat: 14 07. 2016, 13:30

Potrivit clasamentului, Steaua are parte de susținerea a 45% dintre microbiștii români, fiind depășită doar de Benfica Lisabona, susținută de 47% dintre portughezi.

Pe locurile următoare se situează Galatasaray (37% dintre suporterii turci), Ajax (35% dintre olandezi), Barcelona și Real Madrid (susținute de câte 33% dintre spanioli), Levski Sofia (31% dintre bulgari), Juventus (31% dintre italieni) și echipa lui Mircea Lucescu, Șahtior (30% dintre ucraineni).

În mai multe țări europene, cea mai populară echipă nu este una locală, ci unul dintre granzii continentului. Astfel, în Slovenia, Slovacia, Polonia, Israel, Macedonia, Ungaria, Bosnia, Elveția, Kazakstan și Finlanda, cea mai iubită echipă este Barcelona, pe când în Irlanda, Islanda, Norvegia și Suedia, cea mai iubită echipă e Manchester United.

Foto Dolce Sport

De altfel, Manchester United e susținută de mai mulți suporteri din Irlanda (27%), Islanda (24%) și Norvegia (21%) decât din propria țară, Anglia (15%). O altă curiozitate a clasamentului UEFA este că Bayern Munchen, deținătoarea Ligii Campionilor și una dintre cele mai bune echipe de pe continent, nu este susținută decât de 23% dintre nemți.