Veste foarte proastă pentru tenismena din România. ”Sunt momente delicate, nu e bine”

Publicat: 31 01. 2015, 09:54

Sorana Cârstea este deranjată de mai bine de un an de o accidentare la umăr, însă până acum a sperat că poate trece peste accidentare fără a fi nevoită să recurgă la operație.

Cu toate acestea, televiziunile de știri anunță că jucătoarea și-a făcut mai mult rău decât bine, iar acum o intervenție chirurgicală pare inevitabilă, chiar dacă asta înseamnă o absență îndelungată de pe teren.

De aceeași părere este și președintele Federației Române de Tenis, George Cosac. ”Forțează și nu îi e bine. Trebuie să facă o pauză de șase luni pentru operație și recuperare. Cred că o să-și înghețe locul în clasamentul WTA și o să se opereze, asta e soluția cea mai bună pentru ea. Sunt momente delicate”, a declarat George Cosac pentru ring.

Din cauza acestei probleme, Sorana Cârstea a fost scoasă din echipa de FED Cup a României, care va juca pe 7 și 8 februarie cu Spania, la Galați. În locul ei, a fost preferată Alexandra Dulgheru. Simona Halep face și ea parte din echipa de FED Cup a României.

În urmă cu șapte ani, Maria Șarapova a trecut printr-o problemă similară celei a Soranei Cârstea, sperând că poate evita intervenția chirurgicală pentru o accidentare la umăr. Până la urmă, Șarapova a făcut operația, iar în mai 2009, când a revenit în circuit, era pe locul 126 WTA.

În ultima perioadă, Sorana Cârstea a avut rezultate mult sub așteptări, culminând cu eliminarea în primul tur de la Australian Open.