Veste proastă pentru naționala României, venită de la FIFA

Publicat: 13 08. 2014, 16:49
Actualizat: 13 08. 2014, 23:22

„În demersurile făcute pentru ca jucătorul Kehinde Fatai să poată deveni eligibil la nivelul primei reprezentative de fotbal a României, Federația Română de Fotbal a cerut un punct de vedere al FIFA. Forul internațional a trimis o scrisoare semnată de Marco Villiger, Director of Legal Affairs, și Omar Ongaro, Head of Players” Status, în care se arată că această variantă nu pare posibilă, câtă vreme «la momentul primei apariții într-un meci internațional din cadrul unei competiții oficiale pentru una din echipele reprezentative ale Nigeriei, jucătorul nu deținea încă cetățenia română»”, se arată într-un comunicat postat pe site-ul oficial al FRF.

Președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a declarat, la începutul lunii august, că atacantul nigerian al echipei Astra Giurgiu, Kehinde Fatai, va susține interviul pentru obținerea cetățeniei române până la meciul cu Grecia, astfel încât fotbalistul să fie apt de joc. „În ceea ce privește selecția lui la echipa națională, doar selecționerul poate răspunde. În ceea ce privește dobândirea de către Fatai a cetățeniei române, pot să vă asigur de tot sprijinul Ministerului de Justiție să îl avem încă de la începutul lunii septembrie, pentru că avem meciul cu Grecia, pentru ca Fatai să îndeplinească procedurile administrative, privind acel interviu pentru acordarea cetățeniei române”, a spus Burleanu.

Dosarul depus de Astra Giurgiu pentru obținerea cetățeniei române de către fotbalistul nigerian Kehinde Fatai va fi analizat în viitoarea ședință a Comisiei de Cetățenie, din cadrul Ministerului Justiției, a declarat, la 1 august, pentru MEDIAFAX, ministrul secretar de stat în MTS, Carmen Tocală.

În toamna anului trecut, la solicitarea expresă a selecționerului Victor Pițurcă, Federația Română de Fotbal ceruse Ministerul Tineretului și Sportului să înceapă demersurile de acordare a cetățeniei de onoare jucătorului nigerian Kehinde Fatai, pentru ca acesta să poată fi folosit în barajul de calificare la Cupa Mondială, pierdut în fața naționalei Greciei. În cele din urmă, din cauza timpului scurt de acomodare pe care Fatai l-ar fi avut la lot, selecționerul Victor Pițurcă a renunțat la ideea naturalizării în regim de urgență a atacantului.