Veste proastă pentru Rapid. ”Vom merge mai departe la apel și demonstra că avem dreptate”

Publicat: 10 05. 2014, 13:02
Actualizat: 29 07. 2014, 21:05

Acționarul FC Rapid, Nicolae Cristescu, a declarat, sâmbătă, agenției MEDIAFAX, că gruparea va ataca decizia la instanța superioară.

„Am fost înștiințați că prima instanță ne-a refuzat licența, însă noi vom merge mai departe la apel. Acele datorii către foști jucători ai clubului pe care prima instanță a Sistemului Național de licențiere le consideră curente sunt de fapt datorii cuprinse în dosarul de insolvență. Vom demonstra că avem dreptate și sunt convins că vom primi dreptul de a juca la anul în Liga I”, a afirmat Cristescu.

Conform site-ului prosport.ro, datoriile invocate de prima instanță a Sistemului Național de licențiere sunt cele către trei foști jucători: Julio Cesar, Luciano Vella și Daniel Barioni Paulista.

În cazul în care nu primește licența nici la Comisia de Apel, ultima șansă a FC Rapid pentru a putea evolua în sezonul viitor în Liga I este înaintarea unui recurs la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne. Comisia de Apel a Sistemului Național de licențiere va anunța cluburile din Liga a II-a care nu primesc licența la 17 mai.

Formația Rapid evoluează în prezent în Liga a II-a acolo unde a fost retrogradată în vara anului 2013 printr-o decizie a TAS. Instanța de la Lausanne a decis atunci că Rapid, care câștigase barajul de menținere în primul eșalon cu Concordia Chiajna, nu poate evolua în Liga I având în vedere că nu îndeplinise condițiile de licențiere pentru sezonul 2013-2014.

Cu șase etape înainte de finalul sezonului, echipa Rapid ocupă locul doi în clasamentul play-off-ului Seriei I a Ligii a II-a, poziție care îi permite să promoveze din punct de vedere sportiv în Liga I.