Vești de ultimă oră despre Michael Schumacher. Ce spune un specialist neurolog despre starea marelui pilot de Formula 1

Publicat: 05 02. 2018, 15:25

Domiciliul său a fost transformat într-un adevărat spital și pentru a acoperi costurile, familia a vândut multe dintre bunurile de valoare. S-au cheltuit zeci de milioane de euro pentru recuperarea lui Schumacher, iar informațiile privind starea sa de sănătate sunt extrem de reduse.

Apropiații fostului mare pilot au preferat să păstreze discreția, dar un specialist neurolog a oferit acum vești optimiste. „Conform unui studiu realizat în Suedia, între 30 și 40 la sută dintre pacienți și-au recăpătat cunoștința după patru ani. Mulți revin la viață, își văd copiii și nepoți cum cresc, își fac planuri, văd ce se mai întâmplă în familia lor sau în cercul de prieteni”, a spus profesorul Mark Obermann, directorul centrului de neurologie Asklepios, instituție aflată în Germania.

Michael Schumacher este ținut în viață de aparatele care îl ajută să respire, fiind monitorizat 24 de ore din 24 de medicii angajați special pentru el, la reședința familiei din Elveția. Fostul pilot a suferit un accident la schi, în decembrie 2013, lovindu-se cu capul de o piatră.