Vettel: Sunt trist că s-a terminat sezonul

Publicat: 25 11. 2013, 11:34
Actualizat: 01 02. 2019, 19:23

Pilotul german Sebastian Vettel, cvadruplu campion mondial de Formula 1, a declarat că este trist că s-a încheiat sezonul 2013, în care a egalat recordul de nouă victorii consecutive deținut de Alberto Ascari din 1953, informează AFP.

„Nu vreau să fac o comparație în privința celor nouă victorii consecutive. Era altfel atunci când pilota Ascari. Mașinile erau mai puțin fiabile și echipele mai puțin consistente, astfel că acum este un alt tip de record. Nouă, tuturor celor din echipă, ne place să muncim și să dăm totul. Moralul este extraordinar și sunt trist că acest sezon s-a terminat. Este incredibil faptul că am câștigat toate cursele de după pauza estivală. Mașina a fost fenomenală, de la cursă la cursă mai bună. Mulțumesc întregii echipe și celor de la Renault”, a spus pilotul echipei Red Bull.

Campion mondial pentru a patra oară consecutiv de la finalul lunii octombrie, germanul Sebastian Vettel (Red Bull) a continuat seria de victorii și la ultima etapă a sezonului, duminică, în Brazilia. Vettel a egalat în Brazilia recordul de nouă victorii consecutive, deținut de italianul Alberto Ascari din 1953. Cele mai multe succese consecutive în Formula 1 le avea italianul Alberto Ascari, nouă, recordul său fiind stabilit în două sezoane, 1952, când a câștigat șase curse, și 1953. Sebastian Vettel a ajuns, duminică, la a noua victorie consecutivă în 2013 și a 39-a din carieră, 13 dintre acestea fiind obținute anul acesta.