Victor Hănescu, anunț important despre colaborarea dintre Simona Halep și antrenorul Darren Cahill

Publicat: 12 06. 2018, 00:00
Actualizat: 03 07. 2019, 15:17

Fostul număr 26 mondial a evidențiat și provocările peste care Simona a fost nevoită să treacă alături de Firicel Tomai, primul antrenor care i-a marcat cariera în mod decisiv: „Eu zic că au fost două momente importante. Primul a fost când a început cu Firicel Tomai, omul care i-a format jocul. Tot ce înseamnă parte tehnică, strategia de joc, variația ei. Bine, pe un fond de talent. Dar Firicel i-a format jocul. Al doilea a fost colaborarea cu Cahill, pentru că degeaba ai un joc bun, dacă nu ai o atitudine bună pe teren. Și cred că Darren a avut un impact mare. Aici se face diferența dintre un jucător bun și un campion”.

„Nu cunosc toate experiențele lor, pentru că nu am fost acolo. Chiar Firicel Tomai a sprijinit-o financiar o perioadă, ca să poată merge la turnee din aproprierea României. Știu că au mers cu mașina la turnee și că lucrurile nu mergeau la un moment dat”, a adăugat Hănescu.

Când vine vorba de Darren Cahill, antrenorul cu care Halep a urcat pe primul loc mondial și cu care a câștigat un turneu de Grand Slam, Hănescu susține, după o analiză, că cei doi nu vor colabora pe termen foarte lung: „Nu știu ce să zic. Nu știu dacă Darren e genul de antrenor care să rămână atât de mult lângă un sportiv. Cred că e genul care ia sportivul de la un punct, îl duce la un punct maxim și îl lasă. Nu cred că va sta mulți ani cu Simona. Dar cred că a reușit, în ultimii ani, să-i transmită ce voia, s-o învețe să aibă o atitudine pozitivă”, a încheiat Hănescu, în intervenția sa de la ProSport LIVE.