VIDEO Talentul nu este de-ajuns? Mircea Lucescu, antrenorul lui FC Dinamo Kiev, dezvăluie cele trei condiții esențiale pentru a ajunge lider: „Jucătorul talentat este și capricios. Trebuie să știi ce ceri și cât ceri de la el”

Publicat: 21 04. 2022, 23:23
Actualizat: 22 04. 2022, 10:18

This browser does not support the video element.

Mircea Lucescu a fost invitatul lui Marius Tucă într-o ediție specială, transmisă live de Gândul. Antrenorul lui FC Dinamo Kiev a vorbit despre lideri în fotbal, dar și despre cât de mult te ajută talentul și cât cântărește el atunci când vorbim despre sport. 

Reamintim că Mircea Lucescu este românul care a scris istorie în Ucraina. Timp de 12 ani, a fost antrenor la Şahtior Donețk. Din 2020, o pregătește pe FC Dinamo Kiev. Cu 36 de trofee în palmares, “Il Luce” este a doilea cel mai decorat antrenor din fotbalul mondial, urmându-l pe Sir Alex Ferguson.

„A ajunge lider necesită niște etape importante. Trei aspecte importante în evoluția noastră ca oameni: în primul rând, temperamentul. Apoi caracterul pe care nu ți-l dă nimeni, îl construiești singur. Din oameni cu caracter, devin oameni cu personalitate. Din acești oameni cu personalitate se nasc liderii.

Liderii nu pot să vină din nimic. (…) Am analizat jucătorul sub toate aspectele. Nu poți fi doar talentat. Talentul într-o echipă de fotbal înseamnă altceva. Trebuie susținut de toți ceilalți.  Jucătorul talentat este și capricios. Trebuie să știi ce ceri de la el și cât ceri. Eu cu jucătorii de mare talent am avut o relație extraordinară. Am știut să iau ce este mai bun de la ei și ei să-mi dea ce este mai bun”, a conchis Mircea Lucescu. 

Află totul despre războiul din Ucraina doar la Marius Tucă Show pe gândul.romiscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook Marius Tucă și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul.