Viorel Păunescu recunoaște: Pițurcă este supărat pentru condamnare

Publicat: 05 06. 2013, 00:37
Actualizat: 25 06. 2013, 15:35

Președintele Federației Române de Natație și fost președinte al FC Steaua, Viorel Păunescu, a declarat, marți, la finalul partidei România – Trinidad-Tobago, scor 4-0, că decizia ÎCCJ de condamnare a lui Victor Pițurcă la un an de închisoare cu suspendare în dosarul „Valiza” este exagerată.

„E supărat pentru condamnare, dar nu afectează cu nimic. Are o condamnare legată de sport? Câți oameni, deputați, miniștri nu au condamnări. El are o sancțiune pentru că nu a fost atent. Poate și eu dacă eram în locul lui făceam la fel. Oamenii care greșesc o dată se reabilitează. De semnătura pe care a dat-o, eu zic că e exagerată condamnarea, mai ales că acel contract a căzut”, a spus Păunescu.

Viorel Păunescu consideră că se dă o atenție prea mare fotbalului de către organele de anchetă. „Cred că e o atenție cam mare dată fotbalului, în loc să se dea altora. Nu cred că fotbalul reprezintă o gaură atât de mare”, a completat Păunescu.

Finanțatorul Stelei, Gigi Becali, a fost condamnat, marți, la trei ani de închisoare cu executare în dosarul „Valiza”, decizia dispusă de Completul de cinci judecători al instanței supreme fiind definitivă.

Becali a primit două pedepse de câte trei ani pentru dare de mită și una de un an pentru fals.

Tot în cazul lui Becali, instanța a dispus confiscarea sumei de 1,7 milioane de euro, aflată în prezent sub sechestru la BCR Unirii.

Toți ceilalți inculpați din dosarul „Valiza” au primit pedepse cu suspendare: Victor Pițurcă – un an cu suspendare pentru favorizarea infractorului, Alina Ciul și Radu Marino – câte un an și jumătate cu suspendare, iar Teia Sponte – doi ani cu suspendare.