Walter Zenga, noul antrenor al unei echipe de legendă din Serie A

Publicat: 04 06. 2015, 16:07

„Simt o mare emoție că mă întorc aici. La Genova am petrecut doi ani de neuitat. Este o mare provocare să preiau postul de la prietenul meu Sinisa Mihajlovici. Am avut și alte oferte, dar când cunoști un președinte cu pasiune, dorință și caracter așa cum este Ferrero, nu poți să refuzi. Apoi, Sampdoria este Sampdoria. Nu am vorbit cu Mihajlovici, dar o voi face. Sunt pregătit să o duc cât mai departe pe Sampdoria în cupele europene. Sunt fericit să revin în Italia”, a spus Zenga pe aeroportul Cristoforo Colombo.

Walter Zenga, în vârstă de 55 de ani, a mai pregătit în cariera sa formațiile New England Revolution, Brera, FC Național, Steaua București, Steaua Roșie Belgrad, Gaziantepspor, Al Ain, Dinamo București, Catania, US Palermo, Al Nasr (Arabia Saudită), Al Nasr (Emiratele Arabe Unite) și Al Jazira. Ca jucător, Zenga a evolua în perioada 1994-1996 la Sampdoria Genova.

Tehnicianul Sinisa Mihajlovici a anunțat, luni, că părăsește echipa Sampdoria Genova. El se afla la conducerea tehnică a formației genoveze din noiembrie 2013. Echipa a încheiat sezonul 2014/2015 pe locul șapte în Serie A.