Walter Zenga va antrena una dintre surprizele anului în Premier League

Publicat: 20 06. 2016, 10:30
Actualizat: 31 10. 2016, 20:44

The Sun scrie că Southampton pregătește o mișcare interesantă pentru banca tehnică a echipei la care evoluează și Florin Gardoș: Katherine Liebherr, cea care deține clubul, a dat undă verde pentru a-l instala pe italianul Walter Zenga in locul lui Ronald Koeman, plecat la Everton.

Pe lista lui Southampton au mai figurat și alte nume importante: fostul manager al lui City, Manuel Pellegrini, francezul Claude Puel dar și antrenorul echipei Fenerbahnce Vitor Pereira însă, confoorm jurnaliștilor britanici, discuțiile cu Walter Zenga sunt ca și finalizate.

„Ronald Koeman a făcut o treabă extraordinară la Southampton. Dar acesta este fotbalul. La Southampton s-a mai întâmplat ca managerul să fie schimbat chiar dacă a lucrat foarte bine. Noi avem încredere în șefii clubului că vor lua cea mai bună decizie când vor numi noul antrenor.” a spus căpitanul lui Southampton, portughezul Jose Fonte.

În vârstă de 56 de ani, Zenga a antrenat 12 cluburi în carieră, în șapte țări. Pe lângă aventurile din Arabia Saudită sau Emiratele Arabe, Zenga a mai antrenat în Italia, Serbia sau Turcia, iar cariera de antrenor a început-o în România, la FC Național. Ultimul club important pe care l-a antrenat a fost Sampdoria, de unde a fost dat afară în noiembrie 2015.

Jurnaliștii de la The Sun mai scriu că Walter Zenga este convins că va fi numit pe banca echipei din Anglia, locul 13 în ultimul sezon din Premier League