25 de migranți, între care 5 copii, ascunși într-un microbuz condus de un sârb, prinși la Vama Calafat

Publicat: 13 08. 2018, 10:35
Actualizat: 25 03. 2019, 19:28

La Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, județul Dolj, s-a prezentat, duminică, pentru a intra în țară un cetățean sârb la volanul unui microbuz.

Șoferul transporta produse electronice din Turcia, pentru o societate din Cehia.

Echipa comună de control formată din polițiști de frontieră români și bulgari a efectuat un control amănunțit asupra mijlocului de transport. Astfel, în compartimentul marfă al microbuzului, au fost descoperiți ascunși, printre cutiile cu produse electronice, 25 de cetățeni străini.

În cadrul cercetărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt 24 de cetățeni irakieni și un turc -13 bărbați, 7 femei și 5 minori – adulții având vârste cuprinse între 19 și 39 de ani, iar minorii între 9 și 17 ani. La cercetări, cetățenii irakieni au declarat că doreau să ajungă într-un stat din vestul Europei, iar șoferul a susținut că nu știa cum s-au ascuns persoanele respective în microbuz.

Polițiștii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză, iar conform protocolului româno-bulgar, migranții și șoferul sârb au fost preluați de Poliția de Frontiera Bulgară, în vederea continuării cercetărilor și dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Foto: Poliția de Frontieră Română