7.400 de țigări de contrabandă, descoperite de câinele antitabac Lady

Publicat: 26 03. 2013, 19:17
Actualizat: 25 06. 2013, 17:30

Câinele antitabac Lady din cadrul Biroului vamal Galați – Giurgiulești a descoperit 7.400 de țigări de contrabandă care erau ascunse în portierele unui autoturism înmatriculat în Bulgaria, în scopul sustragerii de la controlul vamal, informează Autoritatea Națională a Vămilor (ANV).

Potrivit sursei citate, inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Galați-Giurgiulești (unitate aflată în subordinea Direcției Regionale pentru Accize și Operațiuni Vamale Galați) au confiscat 7.400 țigarete de contrabandă cu ajutorului câinelui „Lady” – specializat în detecția de tutun și produse din tutun.

Astfel, sâmbătă dimineață, în urma controlului de specialitate efectuat de către inspectorii vamali cu ajutorul câinelui antitabac din dotare, au fost confiscate 7.400 țigarete, marca Winston, timbrate în Republica Moldova.

„Țigările erau ascunse în scopul sustragerii de la controlul vamal în portierele unui autoturism marca Opel Vectra, înmatriculat în Bulgaria. Autoritatea vamală a procedat la reținerea, în vederea confiscării, a întregii cantități de țigarete, iar șoferul a fost sancționat cu amendă contravențională în valoare de 5.000 lei, autoturismul fiind reținut până la plata amenzii”, arată sursa citată.