A comandat o ciorbă de văcuță și a găsit bucăți de sfoară în castron! Un bărbat a avut parte de o experiență groaznică la un restaurant din Iași

Publicat: 12 10. 2022, 09:26
Actualizat: 12 10. 2022, 09:27
Sursă Foto - Bzi.ro

Un bărbat din Iași susține că a avut parte de o experiență inadmisibilă după ce și-a dat seama că mâncarea pe care o gustase nu părea a fi ceea ce comandase. Ieșeanul a mers la restaurantul „Ciorbărie“ și a comandat o ciorbă de vită la pachet. Ce a descoperit acasă l-a șocat, în loc de carne de vită, acesta a găsit o sfoară.

Un client care a mers la restaurantul „Ciorbărie“, unde susține că a descoperit în mâncarea comandată lucruri ce nu par a fi carne, ci mai degrabă bucăți dintr-o sfoară.

„Era ceva identic cu o sfoară. Nicidecum carne de vită!”, spune Florin, care adaugă că intenționează să trimită obiectele la un laborator pentru a le identifica sursa.

În data de 7 octombrie 2022, bărbatul a mers la restaurantul „Ciorbărie“ pentru a-și lua ceva de mâncare.

Acesta a comandat gulaș din carne de vită, apucase să guste din ciorbă, iar în drum spre casă a simțit că ceva nu este în regulă.

„Apucasem să iau 2-3 guri acolo, în restaurant. Între timp, până acasă am simțit că îmi rămăsese ceva între dinți. Când am dat să văd, nicidecum nu era carne. Asta nu e carne, uite cum se întinde”, povestește Florin A. După ce a ajuns acasă, bărbatul a început să analizeze ceea ce i se părea ca fiind o sfoară.

„Nu mai avea textură de carne, ci a unui material!”, a continuat el.

Sursă Foto – Bzi.ro

Pentru a fi sigur de cele întâmplate și pentru a vedea dacă problema se repetă, ieșeanul a mers la restaurant și a doua zi pentru a mai comanda o ciorbă de burtă și un gulaș. De data aceasta, bărbatul a prezentat cele găsite direct în fața angajaților.

Patroana restaurantului neagă acuzațiile

„În fața lor am scos carnea pe șervețel și am întrebat: „Doamnă, ce e asta?”. Mi-au spus că este carne de vită. Explicația lor a fost că arată diferit pentru că am pus-o într-un șervețel“, a mai precizat bărbatul. În urma incidentului, soția lui Florin A. a avut starea de sănătate afectată, semn că cele consumate nu i-au făcut deloc bine.

„Timp de două zile la rând, soția mea a vomitat”, explică Florin A.

Ieșeanul nu se aștepta niciodată să trăiască o asemenea experiență, ba chiar mai mult, i-a arătat și patroanei de la restaurant. Potrivit clientului, aceasta ar fi insinuat că dorește să scoată bani de pe urma situației.

Bărbatul a făcut și o reclamație la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC).

Potrivit lui Constantin Onofrei, comisar șef adjunct în cadrul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Iași, aceștia sunt la curent cu situația și vor merge să verifice situația de acolo.

„Am fost și noi sesizați și vor merge colegii să verifice situația“, a spus Constantin Onofrei.

Contactată de către reporteri, patroana restaurantului a negat vehement acuzațiile aduse de ieșean.

„Este o aberație! A luat vita din ciorbă și a zis că nu e carne, că e plastic. Să meargă la un laborator să facă analize. Nu am cu ce să mă agit, pentru că nu este o reclamație fondată, nici măcar 1 la sută. Nu a fost vorba de sfoară între dinți! Domnul a scos vita din ciorbă, din gulaș, a făcut-o în șervețel și a spus că ăsta nu e material animal, că e material sintetic. Reclamația nu e fondată, avem declarație de conformitate. Se ia după conspirații. A luat carnea de vită și a mototolit-o într-un șervețel”, menționează Oana Pătrăcuță, administratorul firmei Trufa Food ce deține restaurantul „Ciorbărie“.

Totuși, bărbatul este convins că produsul pe care l-a mâncat nu era carne, și totodată, și de riscul la care a fost expus, inclusiv familia lui. Până când se va face o investigație și vor fi analizate materialele găsite în ciorbă, rămâne un mister ce se afla în ciorba cumpărată, potrivit Bzi.ro.