Accident rutier în care a fost implicată o mașină de Poliție: Doi agenți și un câine polițist au ajuns la spital

Publicat: 03 04. 2018, 23:44

Doi angajați ai Inspectoratului de Poliție Județean Iași au ajuns la spital marți seară, în urma unui accident rutier în care au fost implicați.

Potrivit anchetatorilor, marți seară, pe DN 28A Târgu Frumos – Pașcani, în zona localității Blăgești a avut loc accidentul rutier cu victime, în care a fost implicată autospeciala de Poliție. Cei doi agenți din
cadrul Poliției Municipiului Pașcani erau în misiune, în căutarea unei fetițe de 3 ani, dată dispărută de rudele ei.

„Autoutilitara în care se aflau cei doi agenți s-a angajat în depășirea unui vehicul într-o zonă în care depășirea era interzisă, lovind frontal un alt autoturism. Din accident au rezultat trei victime, care au fost transportate la spital, printre care și cei doi agenți de Poliție.

Colega noastră de 26 de ani a fost dusă la Spitalul de Neurochirurgie din Iași, în vreme ce colegul de 44 de ani a fost dus la Spitalul Sfântul Spiridon”, a declarat marți seară Anca Vîjiac, purtătorul de cuvânt al IPJ Iași. Potrivit acesteia, în caz de nevoie, cei doi polițiști vor fi transferați cu un elicopter al MAI la București.

În mașină se afla și un câine polițist, care s-a ales cu un picior rupt și a fost transportat la medicul veterinar. Conform purtătorului de cuvânt al IPJ Iași, autospeciala avea în funcțiune semnalele luminoase și acustice în momentul producerii accidentului.

„Șoferii nu au putut fi testați alcoolscopic. Menționăm că minora dispărută a fost găsită, aceasta nefiind victima vreunei infracțiuni. Cercetările continuă în cauză și țin să menționez că suntem alături de colegii noștri, dar și de cealaltă persoană accidentată”, a încheiat Anca Vîjiac.