Agenția care a organizat circuitul turistic: Operatorul autocarului este responsabil pentru pagubele produse

Publicat: 24 06. 2013, 13:40
Actualizat: 25 06. 2013, 14:02

Marius Usturoiu, directorul Mareea Travel, a precizat, pentru MEDIAFAX, că responsabilitatea pentru pagubele produse în urma accidentului din Muntenegru aparține transportatorului, Gregory Tour, conform contractului încheiat de acesta cu agenția de turism.

Una dintre prevederile contractului încheiat de Gregoy Tour, operatorul autocarului implicat în accidentul dinMuntenegru, și Mareea Travel, agenția care a organizat circuitul turistic, este că transportatorul este responsabil, în condițiile legii, de toate pagubele produse beneficiarului (Marrea, n.r.) incluzând vătămarea corporală sau decesul pasagerilor, precum și pagube produse bunurilor acestora, din vina transportatorului sau a persoanelor pentru care e ținut responsabil, inclusiv conducătorii auto, a declarat pentru MEDIAFAX Marius Usturoiu.

Un autocar cu turiști români s-a răsturnat într-o prăpastie din Muntenegru, iar numărul persoanelor decedate ca urmare a accidentului a crescut la 18, conform datelor MAE, sau la 19, potrivit ultimelor informații din presă.

Accidentul s-a produs la Grlo, pe o șosea dintr-o regiune montană la 30 de kilometri nord de Podgorița, capitalaMuntenegrului.

Unul dintre pasagerii accidentați în Muntenegru a declarat, pentru Știrile Pro TV, că în momentul producerii accidentului șoferul era într-o depășire la intrarea într-un viaduct și deși limita de viteză era de 50 km/oră, el avea în jur de 90 km/oră.

Marius Usturoiu a mai precizat, pentru MEDIAFAX, că în autocarul, operat de Gregory Tour, care s-a prăbușit într-o prăpastie în Muntenegru se aflau 47 de persoane, cetățeni români, între care un minor.

El a relatat că era vorba despre un circuit turistic în Muntenegru și Croația de șase zile. Turiștii au plecat sâmbătă dimineață din București, autocarul oprindu-se la Pitești, Sibiu, Arad și Timișoara, înainte de a ieși din țară.

Sâmbătă seară turiștii au ajuns la Belgrad, unde au înnoptat, iar duminică dimineață au plecat mai departe în circuit.

Usturoiu a mai declarat că agenția sa a mai lucrat cu Gregory Tour, care operează pe numeroase circuite, și că nu a existat nicio problemă până acum. El a spus că nici transportatorul nu își explică cum s-a produs accidentul, susținând că autocarul și șoferii erau în cea mai bună stare.

Directorul firmei de transport Gregory Tour, Ștefan Grigore, care opera autocarul prăbușit în Muntenegru, spune că autovehiculul avea toate verificările tehnice la zi, iar șoferii aveau experiență de cel puțin 10 ani, fără vreun incident până acum.

El a mai spus că firma face acest traseu din Muntenegru de cel puțin șapte – opt ori anual, iar unul dintre șoferii de pe autocarul respectiv a făcut acest traseu de 20 de ori.

De asemenea, autocarul avea toate verificările tehnice făcute, nefiind semnalată nicio problemă.