ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Un român din Germania a creat un forum pentru a facilita transportul la secțiile de votare

Publicat: 14 11. 2014, 11:07

Un român din Germania a înființat în acest sens un forum, unde cei care vor să voteze pot stabili cum să împartă cheltuielile de transport.

„În cazul meu, personal, trebuie să călătoresc 30 de kilometri până la cea mai apropiată secție de votare, fie că este în Hamburg sau în Berlin. Și, din punctul asta de vedere, bănuiesc că există români pentru care un asemenea argument este destul de hotărâtor încât să nu meargă la vot”, precizează creatorul forumului.

Împărțirea cheltuielilor de transport i-ar putea convinge pe românii din diaspora să meargă duminică la vot. „Avem cam 45 de kilometri. E mai aproape decât la Stuttgart, care e la 120 de kilometri și ne-am adunat trei familii să mergem în două mașini”, spune o româncă stabilită în Germania.

Pentru a se înscrie pe forum, oamenii au nevoie de un username și o parolă. Cei care nu doresc să se înscrie pot să verifice ofertele și fără să se logheze. Deja au fost deschise mai multe destinații, precum Austria, Danemarca, Elveția, Franța, Germania, Norvegia, Portugalia și SUA. Cei interesați se pot înscrie aici.