Alexandru Arșinel, atacat DUR după ce a primit un rinichi: „Dacă aveați 70 de ani și nu erați VIP, nu îl primeați. Nu ați făcut nici măcar o zi dializă”. CITEȘTE SCRISOAREA DURĂ AICI

Publicat: 02 09. 2013, 17:13
Actualizat: 29 07. 2014, 17:25

Un reprezentant al pacienților cu insuficiență renală i-a transmis o scrisoare deschisă lui Alexandru Arșinel, care a suferit un transplant renal în urmă cu câteva zile.

Emanuel Ungureanu ia poziție față de „rapiditatea suspectă” cu care a avut loc transplantul și îl acuză pe Arșinel că, dacă nu ar fi fost actor, nu ar fi primit un rinichi, mai ales din cauza vârstei înaintate.

„Stimate domnule Alexandru Arșinel (…), sunt trist și extrem de dezamăgit că ați acceptat un tratament preferențial din partea unui sistem de transplant care ar trebui să ofere o șansă la viață tuturor bolnavilor. Dumneavoastră ați primit un rinichi la 3 zile după ce ați solicitat un transplant, pentru că sunteți o vedetă și pentru că profesorul Lucan a decis că viața dumneavoastră este mai prețioasă decât a altora. Dacă aș fi părintele unuia dintre copiii care fac dializă și stau țintuiți la pat, v-aș întreba: de ce credeți că viața copilului meu este mai puțin importantă decât viața unui om de 70 de ani care nu a făcut nici măcar o zi dializă? (…) Din declarațiile medicilor care v-au operat rezultă că era important să primiți repede un rinichi, ca să nu ratați un important turneu în Canada. Eu cred că dacă aveați 70 de ani și nu erați un VIP, nu ați fi primit acel rinichi”, scrie Emanuel Ungureanu de la Asociația pentru solidaritate și empatie „Claudia Safta” în scrisoarea către Alexandru Arșinel.

Scrisoarea integrală poate fi citită pe stiridecluj.ro.