„AM LĂSAT MAȘINA PE MARGINEA PRĂPASTIEI. MI-AM FORȚAT DESTINUL”. Portretul sinucigașului vedetă prin ochii lui Botezatu, Mitoșeru, Laura Lavric

AM LĂSAT MAȘINA PE MARGINEA PRĂPASTIEI. MI-AM FORȚAT DESTINUL. Portretul sinucigașului vedetă prin ochii lui Botezatu, Mitoșeru, Laura Lavric
Publicat: 23/04/2012, 19:20
Actualizat: 24/04/2012, 17:24

Laura Lavric: „Iau un pumn de pastile și se terminătotul”

Cântăreața Laura Lavric împlinește pe 20 septembrie 64 de ani, aadunat o viață de concerte și show-uri și a trăit, după 20 de anide căsnicie, o mare dezamăgire. „Eu am avut încredere în ăla cucare am trăit 20 de ani, la divorț n-am vrut să fac partaj șiatunci el mi-a luat munca mea toată și munca băiatului meu. Amplâns și am zis: «Ia, acum iau eu un pumn de pastile și se terminătotul!»”, își amintește Laura Lavric, care are acum rețeta viețiiîmplinite. „Trebuie ca gândirea pozitivă să o întreacă măcar cu ungram pe aia negativă. Trebuie să ai pe cineva alături, să aiîncredere în Dumnezeu și să știi că viața e un dar, eminunată”.

Cum arată portretul-robot al sinucigașului

Psihoterapeutul Daniel David, șeful catedrei de PsihologieClinică și Psihoterapie, de la Universitatea Babeș Bolyai din Cluj,face, pentru Gândul, portretul-robot al sinucigașului: își vedetrecutul presărat de eșecuri, prezentul catastrofal și viitorulfără speranță. „Sinucigașii gândesc în alb și negru, în termeni detotul sau nimic. Aduc evenimentele la nivel de catastrofă. Și nu autoleranță la frustrare, nu suportă disprețul, criticile. Oameniiăștia ar trebui să învețe să se accepte necondiționat ca ființeumane, indiferent de ce au realizat sau nu în viață, să nu creadăcă, dacă au un succes, sunt buni și dacă nu, că sunt lipsiți devaloare”, spune Daniel David.

Din datele psihoterapeuților, cel mai adesea se sinucid oameniicare suferă de tulburare depresivă. Deși toți ar trebui săbeneficieze de tratament de specialitate, 75% dintre ei nu ajungniciodată la psiholog sau psihiatru. „Nu conștientizează că aunevoie de tratament sau nu au bani pentru el. Statul nu deconteazăpsihoterapia, iar o ședință costă între 50 și 100 de lei”, credeDavid.

INFO Ceeste depresia

Depresia este o stare emoțională, în care subiectul se simtelipsit de valoare, are sentimente de vinovăție și o capacitateredusă de a se bucura de viață. O persoană deprimatăexperimentează, de obicei, unul sau mai multe dintre următoaresimptome: sentimente de tristețe, lipsă de speranță, pesimism, unrespect scăzut de sine și o depreciere ridicată de sine,descreșterea sau pierderea abilității de a găsi plăcere înactivitățile obișnuite, o energie și o vitalitate reduse, lentoareîn gândire sau acțiune, pierderea poftei de mâncare, tulburări desomn sau insomnie. Sursa: Enciclopedia Britannica.

Citește și

AngelaSimilea: Nu cred în sinucidere, Mădălina era un buncreștin

Mădălina Manole iubeatrandafirii. Când artista avea concerte, soțul ei îi umplea scenacu 101 trandafiri aduși din America

Ultimapostare pe blog a Mădălinei Manole: „M-am recompus sufletește șimerg mai departe, prețuind cu toată ființa mea tot ceea ce amprimit și primesc de la viață!”

Mădălina Manole, „fata cu părul defoc”, o viață închinată muzicii și scenei

Mădălina Manole -GALERIE FOTO

Parchetul București: MădălinaManole a ingerat în mod voluntar o substanță toxică. Procuroriiaudiază martori și au dispusautopsia

Cu ozi înainte de a muri, Mădălina Manole dă un interviu: „Sunt oartistă împlinită, o mamă și o femeie fericită. Am fost cea maifericită mămică de pe pământ în clipa în care mi-am strâns puiul înbrațe”

Ascultă aici trei piese de peultimul album al Mădălinei Manole, pe care artista nu a mai apucatsă-l lanseze

Sinucidere MădălinaManole: vezi imagini de la fața loculuiVIDEO

„Am spus că nu mai contează nimic, am lăsat mașina pe margineaprăpastiei, scoasă din viteză și am stat așa o oră. Mi-am forțatdestinul. N-am căzut”, spune designerul Cătălin Botezatu despremomentul de acum mulți ani, în care, din cauza „unei decepții îndragoste”, a vrut să își ia singur viața. Cunoscut ca manechinulpreferat al Elenei Ceaușescu, Cătălin Botezatu și-a deschis o casăde modă după Revoluție, care îmbracă showbizul românesc și își țineprezentările pe podiumul unor case de modă celebre.

La 44 de ani, Botezatu crede că, cel mai adesea, oamenii decidsă-și curme zilele din două motive: decepțiile financiare șidecepțiile în dragoste: „Pe mine banii nu mă interesează, pot să îipierd pe toți”, spune designerul. Ca să continui să trăiești dupăce te-ai aflat pe marginea prăpastiei, trebuie să înveți să găseștiîn tine resurse, spune el. Dar nu știe ce ar fi putut să-i spunăMădălinei Manole pentru a-i schimba decizia. „Când un om este atâtde hotărât să se sinucidă, nu știi cum poți să îl oprești. Pentrucă nu știi ce îl face să fie atât de hotărât”.

Mitoșeru a luat o decizie în fața unui geamdeschis

Mihai Mitoșeru, 35 de ani, fost prezentator de televiziune, atrebuit să ia, cu ani în urmă, o decizie în fața unui geam deschis:”Un an de zile nu știam nici cum mă cheamă, dacă veneai la mine șiîmi ziceam că eu sunt Mihaela Rădulescu, spuneam că așa e.Pierdusem ființa alături de care am trăit zece ani și cu caretrebuia să mă căsătoresc și, într-un moment, am gândit că vreau sămor. M-am apropiat încet de geam, era și Oreste cu mine, dar nu așfi sărit”. A învățat, după aceea, că salvarea vine în momentul încare accepți că viața nu este corectă.

„Trebuie să înveți să accepți. Să accepți că viața nu estecorectă, să accepți că nu ești singurul care are probleme, pentrucă în egoismul nostru credem că problemele noastre sunt cele maimari. Și să faci haz de necaz”. Iar astăzi, nu înțelege cum uniioameni pot fi în stare să își ia singuri viața. „Eu nu înțeleg cumpoți să fii în stare să te omori. Dacă ai probleme, trebuie să ceriajutor. Eu am crize de anxietate, atacuri de panică, îmi bate inimatare, mă sperii și îmi bate inima și mai tare și mă duc lapsihiatru, iau medicamente atunci când se întâmplă. Nu mi-erușine”. (Citește mai departe în paginaurmătoare)

Citește și

VIAȚA MĂDĂLINEIMANOLE. Cum a făcut-o celebră Șerban Georgescu, bărbatul desprecare spunea: „erau momente în care îl adoram, altele în care l-așfi împușcat”

Sutede admiratori ai Mădălinei Manole o plâng la Sala Radio, unde afost depus sicriul

GALERIE FOTO – Trupul MădălineiManole a fost depus la Sala Radio dinCapitală

DE CE S-A SINUCISMĂDĂLINA MANOLE. ULTIMELE 24 DE ORE ALEARTISTEI

Furadan – pesticidul cu care s-asinucis Mădălina Manole. Vezi aici cât este detoxic

Mesajul de adio al MădălineiManole: „Nu mai pot suporta FIZIC vorbind sunt defectă, un rebut,așa am fost mereu, dar acum de abia realizez cuadevărat”

Mădălina Manole alăsat un mesaj de adio, pe telefonul mobil alsoțului

Marian Iancu a ajuns într-o stare deplorabilă: ”E terminat, de-abia mai merge”. Ultimele informaţii despre...
Veste-şoc pentru fanii Survivor! Emisiunea care a fost scoasă din grilă, după doar 3 zile
FOTO. Nume grele din fotbal în istoricul amoros al Laurei Giurcanu. Cu cine s-a iubit...
Semnale de alarmă într-o relație: lipsa certurilor între parteneri e un semn rău
FOTO. Simona Gherghe, în costum de baie! Apariție rară a vedetei TV: cum arată
A fost lansat primul studiu arheologic al oamenilor în spaţiu. Cercetătorii vor analiza cum trăieşte...
Metoda de furt care face ravagii. Cu o simplă monedă, HOȚII iau tot din MAȘINĂ
BANCUL ZILEI – Doi francezi fac dragoste în cabinetul medical. Doctorul privește acțiunea și dintr-o...
Bill Gates avertizează că următoarea pandemie „va fi mai mortală decât COVID”
Veste-şoc pentru fanii Survivor! Emisiunea care a fost scoasă din grilă, după doar 3 zile
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
Teodor Niță și Octavian Berceanu, în prima linie a bătăliei cu mafia deșeurilor! VIDEO
Cei mai buni actori, aflați în viață, care nu au primit încă un Oscar
Răsturnare șocantă de situație: Cine i-a omorât, de fapt, pe cei doi studenți de la...
Bomba pentru cei vaccinați cu două doze Pfizer! Ce s-a detectat în plasma recoltată
Informația zilei despre pensii! Milioane de români trebuie să verifice imediat
Este oficial: Toţi românii pot primi o zi liberă suplimentară de la angajator. Ce trebuie...
Care este şcoala pe care dacă o faci în România ai cele mai mari şanse...