Andrei Pleșu, scrisoare către liderii PSD: „Renunțați la AROGANȚA și SUFICIENȚA nătângă!”

Publicat: 24 11. 2014, 22:38
Actualizat: 25 11. 2014, 15:23

Printre sugestiile pe care le face Andrei Pleșu se numără și renunțarea la principiul „unității de monolit” a PSD. „Coeziunea internă nu trebuie să se bazeze pe idolatria șefilor și pe complicitatea de gașcă a membrilor de partid. Încercați să aveți personalitate și curaj, dincolo de obediența soldățească și de patosul triumfalist. Cultivați, măcar din când în când, îndoiala, introspecția sinceră și – vorba strămoșilor dvs. politici – „autocritica”, scrie Pleșu.

O altă recomandare este încercarea de a nu mai promova în forurile de conducere „personaje incerte, alese „la mica înțelegere”, pe principiul „aranjamentelor” lucrative. Preferați credibilitatea în locul așa-zisului „talent politic” care, de regulă, e o viclenie de mâna a doua, fără consistență, fără autoritate reală”.

De asemenea, Pleșu vorbește și despre „aroganța și suficiența nătângă” care nu se potrivesc deloc cu orientarea politică de stânga. „Nu mai puneți în priză „energici” tineri necopți, pe care accesul prematur la funcții supreme îi buimăcește.

În total, Pleșu face nouă recomandari conducerii PSD, care „s-ar potrivi și unor partide din opoziție”.