Angajați ai Operei Naționale, cercetați pentru abuz în serviciu și fals în declarații

Publicat: 12 05. 2015, 12:35

În prezent, procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 (PJS1) efectuează percheziții la mai multe adrese din București, respectiv la sediul Operei Naționale din București și la domiciliile unor funcționari din cadrul instituției, potrivit unui comunicat de presă al PJS1.

Conform sursei citate, în acest dosar, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciul de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Poliției Sectorului 1 București.

Potrivit unor surse judiciare, în acest dosar ar fi vizat și directorul general al Operei Naționale, Răzvan Ioan Dincă, el fiind dus pentru audieri la Poliția Sector 1.

Sursele citate au adăugat că anchetatorii ridică documente din birouri de la Opera Națională, referitoare la unele achiziții făcute de instituție.

Răzvan Dincă este directorul Operei Naționale București din decembrie 2012, când a câștigat concursul de proiecte de management organizat de Ministerul Culturii. În august 2006, el a fost numit director general al Teatrului Național de Operetă „Ion Dacian” din București, iar în 2007 a devenit director și manager de proiect al Festivalului Internațional de Artele Spectacolului Muzical „Viața e Frumoasă!”. A regizat mai multe spectacole de teatru în țară și în București. În perioada 2010-2012, Dincă a fost consilier al președintelui-director general al Societății Române de Radiodifuziune.