Apare poliția din RATB și metrou

Publicat: 01 02. 2013, 10:04
Actualizat: 04 07. 2013, 00:01

Poliția Capitalei va înființa o secție specializată în prinderea în flagrant a hoților din mijloacele de transport în comun, în condițiile în care numărul furtrurilor din buzunare a crescut îngrijorător, a anunțat, joi, șeful Poliției Capitalei, comisarul șef Cornel Ciocoiu.

Potrivit sursei citate, la nivelul Poliției Capitalei, va fi înființată o secție care va avea acționa atât în vehiculele Regiei Autonome de Transport București (RATB), cât și la metrou, și care are ca obiectiv să limiteze furturile din buzunare.

„Vor fi mai multe echipe de polițiști care vor acționa pentru prinderea în flagrant a celor care fură din buzunare”, a explicat Ciocoiu.

Șeful Poliției Capitalei a menționat că în cadrul acestei secții vor lucra aproximativ 200 de polițiști.

În același timp, Ciocoiu a menționat că, la RATB, „sistemele video din mijloacele de transport vor trebui dezvoltate în continuare, pentru siguranța cetățenilor”.

Conform bilanțului Poliției Capitalei pe 2012, numărul furturilor din buzunare, genți și poșete a fost de 3.755, în creștere cu 16 la sută față de 2011 când erau sesizate 3.221 astfel de fapte. În același timp, anul trecut au fost cercetate 184 persoane, din care 62,5 la sută au fost arestate preventiv.