Asociația 21 Decembrie 1989 cere DEMISIA procurorului general Augustin Lazăr

Publicat: 01 04. 2019, 14:20

„În urma dezvăluirilor din media din 31.03.2019, Asociația „ 21 Decembrie 1989 ” solicită imperativ demisia Procurorului General Augustin Lazăr. Totodată solicităm ca Augustin Lazăr să prezinte scuze public Președintelui României, Domnului Klaus Iohannis și tuturor românilor”, se arată într-o informare a Consiliului Director al Asociației „21 Decembrie 1989″, postată pe pagina de Facebook.

Reacția Asociației vine după ce Lumea Justiției a publicat documente care ar arăta cum un procuror din județul Alba, pe numele său Augustin Lazar, a refuzat în două rânduri să elibereze un disident anticomunist, acest lucru întâmplându-se în mijlocul anilor ’80.

Potrivit sursei citate, numele procurorului din acest caz este identic cu cel al actualului procuror general al Romaniei, iar cazul se petrece la Penitenciarul Aiud din județul Alba, județ din care provine și actualul procuror general. Jurnaliștii de la Lumea Justiției precizează că nu știu dacă procurorul din această cauză este unul și același cu actualul procuror general, Augustin Lazăr.

Solicitat să comenteze aceste afirmații, actualul procuror general le-a catalogat, luni, ca fiind manipulări.

Foto: Hepta