Autoritățile locale vor putea să elibereze PAȘAPORT simplu, în comune și orașe mici

Publicat: 10 10. 2012, 18:07
Actualizat: 28 09. 2018, 08:52

Guvernul va permite autorităților locale să elibereze pașapoarte simple electronice oriunde este absolut necesar, chiar și la nivelul unor comune și orașe mici, decizia urmând să aparțină prefectului, cu acceptul Direcției Pașapoarte, a anunțat ministrul delegat pentru Administrație, Radu Stroe.

„Am aprobat o hotărâre de guvern potrivit căreia activitatea serviciilor publice comunitare de eliberare a pașapoartelor simple, electronice, va fi descentralizată până acolo unde va fi absolut necesar, fie chiar comună, orășel mai mic. Există anumite structuri care și în prezent lucrează. Prin această hotărâre de guvern s-a dat competența ca, sub ordinul prefectului și cu aprobarea Direcției Generale a Pașapoartelor, să se poată stabili puncte oriunde în țară este nevoie la un moment dat, dacă apar cerințe”, a declarat Stroe, la finalul ședinței de miercuri a Guvernului.

El a justificat această decizie prin faptul că cetățenii, dar și lucrătorii din administrațiea publică locală au formulat solicitări în acest sens.

Într-un comunicat transmis ulterior de Guvern se arată că va fi asigurat un „complet mobil” de preluare a datelor solicitanților de pașapoarte, fiind asigurate și condițiile de spațiu și iluminare la locul unde se va realiza primirea cererii.

Guvernul arată că decizia a fost luată pentru a veni în sprijinul solicitanților de pașapoarte care domiciliază în alte localități decât cele reședință de județ.