Aventurierul american Steve Fossett a fost declarat oficial mort

Publicat: 15 02. 2012, 11:57
Actualizat: 25 07. 2012, 09:01
Steve Fossett, aventurierul milionar american dispărut în septembrie 2007, a fost oficial declarat mort de un tribunal din Chicago, la cinci luni după ce a avionul pe care îl pilota a dispărut în statul Nevada, a anunțat presa, citată de Reuters.

Steve Fossett, aventurierul milionar american dispărut în septembrie 2007, a fost oficial declarat mort de un tribunal din Chicago, la cinci luni după ce a avionul pe care îl pilota a dispărut în statul Nevada, a anunțat presa, citată de Reuters. Anchetatorii au stabilit că avionul lui Fossett a fost distrus într-un accident fatal.

Averea sa este estimată la mai multe milioane de dolari, potrivit site-ului cotidianului Chicago Tribune, care citează surse din cadrul tribunalului.

Fossett, care avea 63 de ani și deținea mai multe recorduri în domeniul aviației și navigației, a dispărut după ce decolase la bordul avionului său, de pe un aeroport privat din vestul statului Nevada, una dintre cele mai izolate regiuni din Statele Unite, la 3 septembrie. Echipele de salvare nu au descoperit epava aparatului de zbor.