AVERILE LIDERILOR SINDICALI DIN ROMÂNIA. Află aici ce case, conturi, mașini sau terenuri dețin. PLUS: Șeful Sindicatului Polițiștilor: „Tata mi-a făcut cadou de sărbători 10.000 de euro”

Publicat: 23/04/2012, 19:27
Actualizat: 06/06/2015, 10:06

În vizorul inspectorilor de integritate se află: Vasile Marica,Bogdan Hossu, Marius Nistor, Ion Popescu, Anton Hadăr, GheorgheIsvoranu, Vasile Lincu, Ion Albu, Liviu Luca, Marius Petcu, DumitruCostin.

Cum arată declarațiile de avere ale liderilorsindicali

• BogdanHossu de la „Cartel Alfa”: un teren de 10 hectare încomuna Milaj (moștenire) și un apartament de 86 mp. La rândul său,soția sa are un apartament de 51 mp. Hossu are două depozitebancare în euro, unul de 29.000 euro și altul de 12.500 euro. Încontul curent are 5600 euro. De asemenea, are un plasament pentrupensie privată, care are soldul de 24.000 ron. Bogdan Hossu estemembru în patru consilii de administrație, dar în declarația deavere a precizat că valoarea indemnizațiilor a donat-o la CNS”Cartel Alfa”. Ca angajat al CNS „Cartel Alfa”, Hossu a încasat,potrivit declarației de avere, 64.427 ron.
•Dumitru Costin de la Blocul Național Sindical areun apartament în București și unul în Pitești. Deține 1447 părțisociale la un SRL, iar valoarea la zi a acestora este de 36.196ron. Are un credit contractat în 2005, scadent în 2020, în valoarede 85.000 ron. Pe lângă funcția de președinte al BNS, pentru care aîncasat 18.975 ron, mai deține și alte funcții, inclusiv de membruîn consilii de administrație, de unde a încasat următoarele sume:139.283 ron, 14.323 ron, 10.395 ron, 35.427 ron, 21.420 ron

• MariusPetcu de la Federația Sanitas are un teren agricol înTeleorman, trei terenuri intravilane în București și Ilfov și unterent agricol la Snagov. Are un apartament în București, o casă devacanță în Ilfov și o casă de locuit în București. La capitolulbunuri mobile a notat în declarația de avere: o motocicletă Honda,un autoturism Toyota, un ATV SYM. Lista ar putea continua cubijuterii și ceasuri în valoare 10.000 de euro, precum și tablouriși icoane în valoare de 10.000 de euro. Marius Petcu are 10conturi, fie în lei, fie în euro. Cele mai mari dintre acesteasunt: 221.624 ron și 150.000 ron. Și soția sa are 10 conturi, celemai mari ca valoare fiind tot cele în ron, respectiv: 221.624 ron,32.469 ron, 10.787 ron. Petcu are acțiuni la cinci societățicomerciale. El are și un credit de 180.000 de euro, scadent în2022. Veniturile sindicalistului Petcu sunt următoarele: 129.998ron – pentru funcția de președinte al Federației Sanitas; 86.781ron – pentru funcția de președinte CNSRL Frăția; 8700 ron -președinte IESS; 82.352 ron – președinte de onoare OAMMR; 14.383ron – membru CA; 35432 – membru CA. Marius Petcu mai are venituriși din „implementare proiecte” cu finanțare europeană, acestearidicându-se la circa 150.000 ron.

• VasileLincu, de la Sindicatul Național al Polițiștilor și Vameșilor „ProLex”, are un teren, un apartament și un Audi A6. Are uncont bancar de 20.000 euro. Veniturile sale din activitateasindicală sunt de 8375 ron ca președinte al sindicatului; 11.036ron – director, 4224 ron – economist, 45611 ron – director șiredactor la Revista Pro Lex.

• NistorMarius de la Federația Spiru Haret are un teren extravilanși un apartament. La capitolul datorii, a notat trei credite, învaloare de 13000 euro și, respectiv, 8100 euro și 5000 euro. Caprofesor, a încasat 21780 ron, iar ca lider sindical – 21.231 ronși 27960 ron. Este, de asemenea, membru în CES.

• IonPopescu de la Meridian are trei terenuri intravilane, unapartament și trei case. Ca președinte la Meridian a încasat 6876ron, iar ca președinte al unei confederații miniere – 39.266ron.

• VasileMarica are un teren intravilan la Otopeni, un apartamentși o casă. Mașini: Toyota Yaris și un Volkswagen Golf, cumpărat în2010. Are un împrumut de 150.000 de euro, scandent în 2038.Veniturile ca președinte al două sindicate sunt de 44.436 ron,respectiv – 44.514 ron.

• AntonHadăr, președinte Federația Națională Sindicală „AlmaMater”, are un apartament în București, un Logan, unRenault Megane, mai multe conturi în ron, a căror valoare este decirca 270.000 ron. Veniturile sale provin din mai multe surse:profesor universitar, cercetător, membru într-o Comisie dedoctorat, președinte de federație sindicală.

Ce spun liderii sindicali despre averilelor

Vasile Lincu, liderul Sindicatului Național alPolițiștilor și Vameșilor „Pro Lex”, a declarat pentru gândul: „Aceastăautosesizare a ANI nu are temei juridic în ceea ce mă privește.Legea spune că sunt verificați doar președinții de federații șiconfederații, nu și președinții de sindicat, cum sunt eu. Oricum,eu nu am nimic de acuns, pot să îmi justific averea. Tatăl meumuncește de unsprezece ani în Germania și anul trecut, desărbători, mi-a făcut cadou 10.000 de euro, prin transfer bancar,tocmai ca să nu existe probleme. I-a dat și fratelui meu 10.000 deeuro”.

Anton Hadăr, președintele Federației NaționaleSindicale „Alma Mater”, a declarat pentru gândul:„Declarațiile le-am depus la timp. Nu am nici o problemă, nu amnimic de ascuns, toate amănuntele sunt la vedere. Câștigurile suntmenționate în declarația de avere. Nu sunt deranjat că îmi verificăaverea, care este modestă pentru un profesor universitar”.

Vicepreședintele CNSLR-Frăția, Marius Nistor, adeclarat, pentru Mediafax, că este mândru că face parte dintre ceimai importanți lideri sindicali și nu are nici o problemă cuverificarea ANI, dar i se pare suspect momentul ales: „ANI estedatoare să verifice, trebuie să fie respectată legea, mi se pareciudat însă momentul ales. De ce nu au făcut-o când au primitdeclarațiile”.
Liderul BNS, Dumitru Costin, a declarat, pentru Mediafax, căAgenția Națională de Integritate este doar o unealtă în aceastăcampanie „a unor băieți” care urmăresc să manipuleze opinia publicăpentru a scoate vinovați toți liderii sindicali în cazul corupțieidin vămi.

INFOPLUS

Traseul investigației ANI

Potrivit procedurii, în cazul în care ANI constată neconcordanțeîntre veniturile și averile sindicaliștilor, urmează să fiesesizată Comisia de cercetare a averilor care funcționează încadrul fiecărei curți de apel. Comisia este alcătuită din doijudecători și un procuror. După ce primește sesizarea de la ANI,Comisia demarează o altă acțiune de control. În cazul în care seconstată că nu există o justificare pentru anumite bunuri, Comisiatrimite cauza spre soluționare Curții de Apel în raza căreiadomiciliază persoana cercetată. Din acest moment, începe procesulpropriu-zis, care se desfășoară după procedura comună dejudecată.

Închisoare cu executare pentru un patron de televiziune din România: ”Avea o frică în oase...
A revenit declarația pe propria răspundere în România! Cum arată și cum trebuie completată
FOTO. Cum arată azi Simona Sensual, asistenta TV care a luat-o pe calea bisericii și...
Ce semne îți dă corpul când ai saturația de oxigen scăzută. E un simptom fatal...
Motivul real pentru care Roxana Nemeș s-a căsătorit cu Cătălin Hagima. A fost obligată să…
Simona Halep și Toni Iuruc au plecat în luna de miere! Destinația exotică aleasă de...
Horoscop joi, 23 septembrie 2021. O zodie își poate schimba locul de muncă
Măsuri adoptate de CMBSU după ce Capitala a trecut de incidenţa 3 la mie. Mai...
Cele mai bune SUV-uri mici. NOI sau RULATE, mașinile astea merită fiecare bănuț
BANCUL ZILEI – Sexul te face KO în box!
„China a răspândit Covid-19 cu bună știință și a anunțat restul lumii foarte târziu“. Acuzațiile...
A revenit declarația pe propria răspundere în România! Cum arată și cum trebuie completată
MISTERUL celebrului CRANIU cu urechi a fost în sfârșit ELUCIDAT după sute de ani. „Este...
Cele mai ciudate marcaje de pe șoselele României. Localnicii se minunează de apariția lor
Prințul Harry și Meghan Markle, decizie surpriză la final de 2021. Ce vor să facă...
PORTUL Constanța își REPARĂ șalupele, prin procedură SIMPLIFICATĂ, la Sorena S.A.
Secretul din spatele succesului „Așii Amanetului”. Ce avere avea „Bătrânul” înainte să moară
Ultima oră: Lista completă a RESTRICŢIILOR impuse de azi. Va fi complet interzis!
BOMBA DIMINEȚII despre PFIZER! Anunțul venit chiar ÎN MIEZ DE NOAPTE. Este răsturnare totală de...
IONIȚĂ DE LA CLEJANI, ÎN STARE DE ȘOC. Necazurile se țin lanț în familia artistului
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Are doar 27 de ani şi o companie de 5 miliarde de dolari pe care...