AVERILE LIDERILOR SINDICALI DIN ROMÂNIA. Află aici ce case, conturi, mașini sau terenuri dețin. PLUS: Șeful Sindicatului Polițiștilor: „Tata mi-a făcut cadou de sărbători 10.000 de euro”

Redactor:
Gabriela Stefan
Surse din cadrul Agenției Naționale de Integritate(ANI) au declarat pentru gândul că inspectorii de integritate au în lucru mai multe investigații privind averile unor importanți lideri sindicali. Peste 10 lideri sindicali sunt vizați de ANI.

În vizorul inspectorilor de integritate se află: Vasile Marica,Bogdan Hossu, Marius Nistor, Ion Popescu, Anton Hadăr, GheorgheIsvoranu, Vasile Lincu, Ion Albu, Liviu Luca, Marius Petcu, DumitruCostin.

Cum arată declarațiile de avere ale liderilorsindicali

• BogdanHossu de la „Cartel Alfa”: un teren de 10 hectare încomuna Milaj (moștenire) și un apartament de 86 mp. La rândul său,soția sa are un apartament de 51 mp. Hossu are două depozitebancare în euro, unul de 29.000 euro și altul de 12.500 euro. Încontul curent are 5600 euro. De asemenea, are un plasament pentrupensie privată, care are soldul de 24.000 ron. Bogdan Hossu estemembru în patru consilii de administrație, dar în declarația deavere a precizat că valoarea indemnizațiilor a donat-o la CNS”Cartel Alfa”. Ca angajat al CNS „Cartel Alfa”, Hossu a încasat,potrivit declarației de avere, 64.427 ron.
•Dumitru Costin de la Blocul Național Sindical areun apartament în București și unul în Pitești. Deține 1447 părțisociale la un SRL, iar valoarea la zi a acestora este de 36.196ron. Are un credit contractat în 2005, scadent în 2020, în valoarede 85.000 ron. Pe lângă funcția de președinte al BNS, pentru care aîncasat 18.975 ron, mai deține și alte funcții, inclusiv de membruîn consilii de administrație, de unde a încasat următoarele sume:139.283 ron, 14.323 ron, 10.395 ron, 35.427 ron, 21.420 ron

• MariusPetcu de la Federația Sanitas are un teren agricol înTeleorman, trei terenuri intravilane în București și Ilfov și unterent agricol la Snagov. Are un apartament în București, o casă devacanță în Ilfov și o casă de locuit în București. La capitolulbunuri mobile a notat în declarația de avere: o motocicletă Honda,un autoturism Toyota, un ATV SYM. Lista ar putea continua cubijuterii și ceasuri în valoare 10.000 de euro, precum și tablouriși icoane în valoare de 10.000 de euro. Marius Petcu are 10conturi, fie în lei, fie în euro. Cele mai mari dintre acesteasunt: 221.624 ron și 150.000 ron. Și soția sa are 10 conturi, celemai mari ca valoare fiind tot cele în ron, respectiv: 221.624 ron,32.469 ron, 10.787 ron. Petcu are acțiuni la cinci societățicomerciale. El are și un credit de 180.000 de euro, scadent în2022. Veniturile sindicalistului Petcu sunt următoarele: 129.998ron – pentru funcția de președinte al Federației Sanitas; 86.781ron – pentru funcția de președinte CNSRL Frăția; 8700 ron -președinte IESS; 82.352 ron – președinte de onoare OAMMR; 14.383ron – membru CA; 35432 – membru CA. Marius Petcu mai are venituriși din „implementare proiecte” cu finanțare europeană, acestearidicându-se la circa 150.000 ron.

• VasileLincu, de la Sindicatul Național al Polițiștilor și Vameșilor „ProLex”, are un teren, un apartament și un Audi A6. Are uncont bancar de 20.000 euro. Veniturile sale din activitateasindicală sunt de 8375 ron ca președinte al sindicatului; 11.036ron – director, 4224 ron – economist, 45611 ron – director șiredactor la Revista Pro Lex.

• NistorMarius de la Federația Spiru Haret are un teren extravilanși un apartament. La capitolul datorii, a notat trei credite, învaloare de 13000 euro și, respectiv, 8100 euro și 5000 euro. Caprofesor, a încasat 21780 ron, iar ca lider sindical – 21.231 ronși 27960 ron. Este, de asemenea, membru în CES.

• IonPopescu de la Meridian are trei terenuri intravilane, unapartament și trei case. Ca președinte la Meridian a încasat 6876ron, iar ca președinte al unei confederații miniere – 39.266ron.

• VasileMarica are un teren intravilan la Otopeni, un apartamentși o casă. Mașini: Toyota Yaris și un Volkswagen Golf, cumpărat în2010. Are un împrumut de 150.000 de euro, scandent în 2038.Veniturile ca președinte al două sindicate sunt de 44.436 ron,respectiv – 44.514 ron.

• AntonHadăr, președinte Federația Națională Sindicală „AlmaMater”, are un apartament în București, un Logan, unRenault Megane, mai multe conturi în ron, a căror valoare este decirca 270.000 ron. Veniturile sale provin din mai multe surse:profesor universitar, cercetător, membru într-o Comisie dedoctorat, președinte de federație sindicală.

Ce spun liderii sindicali despre averilelor

Vasile Lincu, liderul Sindicatului Național alPolițiștilor și Vameșilor „Pro Lex”, a declarat pentru gândul: „Aceastăautosesizare a ANI nu are temei juridic în ceea ce mă privește.Legea spune că sunt verificați doar președinții de federații șiconfederații, nu și președinții de sindicat, cum sunt eu. Oricum,eu nu am nimic de acuns, pot să îmi justific averea. Tatăl meumuncește de unsprezece ani în Germania și anul trecut, desărbători, mi-a făcut cadou 10.000 de euro, prin transfer bancar,tocmai ca să nu existe probleme. I-a dat și fratelui meu 10.000 deeuro”.

Anton Hadăr, președintele Federației NaționaleSindicale „Alma Mater”, a declarat pentru gândul:„Declarațiile le-am depus la timp. Nu am nici o problemă, nu amnimic de ascuns, toate amănuntele sunt la vedere. Câștigurile suntmenționate în declarația de avere. Nu sunt deranjat că îmi verificăaverea, care este modestă pentru un profesor universitar”.

Vicepreședintele CNSLR-Frăția, Marius Nistor, adeclarat, pentru Mediafax, că este mândru că face parte dintre ceimai importanți lideri sindicali și nu are nici o problemă cuverificarea ANI, dar i se pare suspect momentul ales: „ANI estedatoare să verifice, trebuie să fie respectată legea, mi se pareciudat însă momentul ales. De ce nu au făcut-o când au primitdeclarațiile”.
Liderul BNS, Dumitru Costin, a declarat, pentru Mediafax, căAgenția Națională de Integritate este doar o unealtă în aceastăcampanie „a unor băieți” care urmăresc să manipuleze opinia publicăpentru a scoate vinovați toți liderii sindicali în cazul corupțieidin vămi.

INFOPLUS

Traseul investigației ANI

Potrivit procedurii, în cazul în care ANI constată neconcordanțeîntre veniturile și averile sindicaliștilor, urmează să fiesesizată Comisia de cercetare a averilor care funcționează încadrul fiecărei curți de apel. Comisia este alcătuită din doijudecători și un procuror. După ce primește sesizarea de la ANI,Comisia demarează o altă acțiune de control. În cazul în care seconstată că nu există o justificare pentru anumite bunuri, Comisiatrimite cauza spre soluționare Curții de Apel în raza căreiadomiciliază persoana cercetată. Din acest moment, începe procesulpropriu-zis, care se desfășoară după procedura comună dejudecată.

Medicul care a prezis pandemia de COVID-19 în 2017 anunţă un nou dezastru! Ce se...
S-a SINUCIS în faţa tuturor! Ştirea tristă a zilei în România
FOTO. Cum arăta Crina Matei în tinerețe! Imagini fabuloase cu actrița în urmă cu zeci...
DOLIU in lumea politica! A MURIT! Ion Iliescu – Am aflat cu profund regret vestea...
Ion Țiriac și-a amintit ziua în care i-a cerut bani de pizza lui Ilie Năstase!...
S-a aflat ce SALARIU are preşedintele SUA. Mulţi au rămas surprinşi de suma primită lunar
Joe Biden a lansat un mesaj ascuns în site-ul Casei Albe: „Dacă citeşti acest lucru,...
BANCUL ZILEI – Răpit si violat cu sălbăticie de 10 prostituate
Mesaj ascuns pe site-ul Casei Albe, apărut imediat după ce Joe Biden a preluat mandatul:...
S-a SINUCIS în faţa tuturor! Ştirea tristă a zilei în România
Ea este mândria romilor! Este frumoasă, dar și deșteaptă. A fost admisă la 5 facultăți...
Este dovada CĂLĂTORILOR în TIMP? O descoperire recentă provoacă o CONTROVERSĂ de proporții
Două zone din România, pe lista destinațiilor de vacanță recomandate de New York Times
Vestea teribilă pentru toți șoferii: se întâmplă la pompă cu prețul la benzină și motorină
BAYWATCH: Veste tristă. Atăzi trăiește pe străzi și caută în gunoaie: „Nu mă spăl pentru...
Vestea ȘOC a momentului despre Sebi, băiatul de 7 ani, dat dispărut de două săptămâni
Theresa Ivancik, femeia cu bicepși de 40 de centimetri care este des confundată cu un...
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Omul care după ce a închis două afaceri a reuşit să transforme un chioşc de...
ȘOC!Trebuie să ne pregătim pentru un CUTREMUR devastator. Se anunță un DEZASTRU total pentru România!
Inchide